Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο

Kύριε Παπαγεωργόπουλε,

σας απευθύνομαι ως πολίτης που συμμετέχει ενεργά, ως κάποιος που παρακολουθεί συστηματικά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Σε αυτές διαπίστωσα έλλειψη πρωτοβουλιών σε ότι αφορά τους ανθρώπους με αναπηρία.

Είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία χρόνια δεν έχετε συγκαλέσει μια ευρύτερη σύσκεψη με την συμμετοχή των φορέων των ανθρώπων με αναπηρία, τις σχετικές ομοσπονδίες,άλλους φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον ΣΑΣΘ και το πανεπιστήμιο.

Ο ρόλος σας, εάν το επιδιώκατε, θα ήταν συντονιστικός σε μια τέτοια συνάντηση φορέων, στην οποία θα υπήρχε η δυνατότητα διαλόγου για σπουδαία θέματα όπως η πρόσβαση και η προσπελασιμοτητα. Θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα σχέδιο δράσης για την πρόσβαση σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες. Θα θίγαμε τα πολλά εμπόδια στους δρόμους, την απουσία της ράμπας σε σημαντικά σημεία της πόλης, κάποιους απαράδεκτους οδηγούς τυφλών.

Το πρόβλημα της προσπελασιμοτητας δηλαδή, ένα πρόβλημα που εν έτει 2010 ακόμα δυσκολεύει αφάνταστα την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία αφού αγγίζει τους δρόμους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα δημόσια κτήρια της πόλης μας. Ένα πρόβλημα που φαντάζει όλο και πιο επίκαιρο καθώς ο δημόσιος χώρος συρρικνώνεται καθημερινά από την επέλαση του ιδιωτικού αυτοκινήτου και τις κάθε είδους ιδιωτικές αυθαιρεσίες.

Κι επειδή κύριε Παπαγεωργόπουλε, «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», και οσονούπω θα απομακρυνθείτε από το ταμείο, καλό είναι να ξέρετε ότι ξέρουμε κύριε Παπαγεωργόπουλε πώς θα μπορούσατε να δράσετε αν θέλατε να δημιουργήσετε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη που να ανήκει στους πολίτες της.

Το ερώτημα είναι, γιατί δεν το κάνατε;

Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Φώτης Μπίμπασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: