Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ!

Κοινή δράση Ελλάδας και Κύπρου για τα ΑΜΕΑ
Κυρώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της κυπριακής συνομοσπονδίας ΑμεΑ
Τους ενώνει η αρχή «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»

Πολυεπίπεδη συνεργασία για το κοινό όφελος των Ελλαδιτών και Κυπρίων πολιτών με αναπηρία : Αυτό είναι το “δια ταύτα” που προέκυψε από την ολιγοήμερη επίσκεψη στην Λευκωσία του προέδρου της εθνικής συνομοσπονδίας Αμεα, Γ. Βαρδακαστάνη, και τις εκ βαθέων συζητήσεις του με την ηγεσία της κυπριακής συνομοσπονδίας ενώσεων αναπήρων (ΚΥΣΟΑ). Ένα “δια ταύτα” που κυρώθηκε από μια σειρά πρωτοβουλιών που από κοινού θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον.
Την Τρίτη 20 Απριλίου ο έλληνας πρόεδρος και ο κύπριος ομόλογός του Μ. Φλωρέντζος, επισκέφτηκαν την υπουργό εργασίας της κυπριακής δημοκρατίας Σωτ. Χαραλάμπους και της έθεσαν υπόψη τους νέους ορίζοντες και προκλήσεις που γεννά για τους ανθρώπους με αναπηρία η εφ’όλης της ύλης συνεργασία. Ολες οι πρωτοβουλίες συμπυκνώνονται στην εφαρμογή της απαράβατης για το διεθνές αναπηρικό κίνημα αρχής “τίποτε για εμάς χωρίς εμάς”, σε ότι αφορά τις εφαρμοζόμενες πολιτικές για τα ΑμεΑ. Κύρια όσες προκύπτουν και θα προκύψουν με χρηματοδότηση και από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. – πολιτικές υποδομής με άλλα λόγια – που απαιτούν πανταχού παρούσα (προαπαιτούμενη) την προδιαγραφή της προσβασιμότητας, σε έργα, υπηρεσίες αγαθά και δράσεις.

“Οι αναπηρικές οργανώσεις μπορούν και οφείλουν να λειτουργήσουν ως πρωτοπορία σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών, εγγυόμενες την καθολική διάχυση της διάστασης της αναπηρίας ” διαμήνυσαν από κοινού Βαρδακαστάνης και Φλωρέντζος στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της ΚΥΣΟΑ την Τρίτη το απόγευμα. “Η ελληνική συνομοσπονδία θα προσφέρει την συσσωρευμένη πείρα και τεχνογνωσία της από την ενεργό συμμετοχή της στον σχεδιασμό και εφαρμογή των πολιτικών αυτών επί σειρά χρόνων” ανακοίνωσε στο συμβούλιο της ΚΥΣΟΑ ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, δεσμευόμενος από πλευράς του για την συνεχή υποστήριξη της συμμετοχής της ΚΥΣΟΑ σε δράσεις και προγράμματα που θα αφορούν τους κυπρίους αναπήρους.

Άνθρωποι με αναπηρία από την Ελλάδα και την Κύπρο, λοιπόν, αποφασισμένοι να ενώσουν δυνάμεις και να πάρουν τις τύχες των πολιτικών που τους αφορούν στα χέρια τους. Στις σκέψεις τους που αφορούν το κοντινό μέλλον είναι και η δημιουργία Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών για την αναπηρία Ελλάδας – Κύπρου (αντίστοιχης δομής του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ) που θα συμβάλλει στην σταδιακή ορθολογικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αντιλήψεων για θέματα αναπηρίας. Αρωγός στην υλοποίηση των όσων συναποφάσισαν ΕΣΑμεΑ και ΚΥΣΟΑ είναι και η κυπριακή κυβέρνηση, η οποία δια της υπουργού εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει εμπράκτως την αρχή/αίτημα “τίποτε για εμάς χωρίς εμάς”στους σχεδιασμούς και εφαρμογές όλων των προγραμμάτων πολιτικής που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρία.
Πηγή Πληροφοριών: www.enet.gr
Καταχωρήθηκε από:
Σύλλογος Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών (ΣΤΑΤ)
Υπηρεσία διαχείρισης πληροφοριών
Δημοσίευση απο:
BLIND.GR
Απάντηση Προώθηση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Tyflos kai PASOK... Sou paei! an evlepes den 8a isoyn ekei. alla fainetai oti exeis periousia gia na epiviwneis... xalarwse! kai egw amea eimai, alla zw mono apo to penixro epidoma pou i kyvernisi sou mou ekopse!