Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιάννης Μπουτάρης κοντά Ο Γιάννης Μπουτάρης κοντά στους δημοσίους υπαλλήλους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Γιάννης Μπουτάρης κοντά

στους δημοσίους υπαλλήλουςΤην ουσιαστική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων της πόλης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την τοπική οικονομία και τον κόσμο της εργασίας από την επομένη των εκλογών έθεσε ως βασική επιδίωξη ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΕΔΟΘ σήμερα το πρωί.Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Λευτέρη Κιοσέογλου, Γιώργο Αρβανίτη, Αννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, Φώτη Μπίμπαση, Πάνο Ερμείδη και Γιώργο Αρβανίτη ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους περίπου 20.000 δημοσίους υπαλλήλους που διαμένουν στο Δήμο από τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ, Πέτρο Κετικίδη. «Είναι σπάνιες οι φορές που ένας υποψήφιος δήμαρχος μας επισκέπτεται και ζητά ενημέρωση», δήλωσε ο κύριος Κετικίδης, που έθεσε ως βασικά προβλήματα το κυκλοφοριακό, τη σχολική στέγη και την αισθητική της πόλης στην καθημερινότητά της.

«Θα ενισχύσουμε τις αστικές συγκοινωνίες με επέκταση των λεωφορειολωρίδων, ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, γιατί όχι και με ένα δημοτικό δίκτυο συγκοινωνίας μόνο για τους εργαζόμενους σε ώρες αιχμής», δεσμεύτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.Για τη σχολική στέγη ξεκαθάρισε πως «θα καταγραφούν όλες οι ανάγκες και οι ελλείψεις, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, ενώ οι πόροι θα μεταφερθούν απ’ ευθείας στις Δημοτικές Κοινότητες (πρώην Δημοτικά Διαμερίσματα). Αλλαγές θα γίνουν όμως και στο αισθητικό κομμάτι. Τα σχολεία πρέπει να αλλάξουν όψη, για να έρθουν λίγο πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον που έχουν ανάγκη οι μαθητές».Από πλευράς ΕΔΟΘ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γραμματέας Απόστολος Παζάρας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Νεδελκόπουλος, ο πρόεδρος γενικού συμβουλίου Νικόλαος Αθίτσος, ο ταμίας Παναγιώτης Φραγγίδης και οι γενικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τουχτσίδης, Ιωάννης Μπούρος, Σωτήρης Παπανικολάου, Δημήτρης Ψαρράς, Μιχαήλ Βουλγαρίδης και Αντώνης Φουρλάτος. Παρών επίσης ήταν και ο Δημήτρης Κίτσιος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος πρόβαλε την ανάγκη συμμαχιών όλων των φορέων με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα κινήματα και τους απλούς πολίτες».

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε «την αμέριστη συμπαράσταση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στις διεκδικήσεις των συμβασιούχων δημοσίων υπαλλήλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Στον Οργανισμό ΡυθμιστικούΗ «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει τη θεσμική αναβάθμιση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης μέσα από το Νέο Ρυθμιστικό. Όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο ΟΡΘΕ θα πρέπει να είναι ο ένας φορέας , ο οποίος ,λειτουργώντας αποκεντρωμένα, θα έχει την αρμοδιότητα και τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό, τη μελέτη και τον προγραμματισμό των έργων που θα υλοποιούνται στο πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και στην περιαστική περιοχή Θεσσαλονίκης.Ο Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΡΘΕ συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο αρχιτέκτονα Ανδρέα Κουράκη και τους υποψηφίους συμβούλους , επίσης μηχανικούς, Πάνο Ερμείδη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Θοδωρή Μακρίδη, όπως και τον καθηγητή του ΑΠΘ και μέλος της «Πρωτοβουλίας» Αλέξανδρο Άγιο.

Τον ομάδα της «Πρωτοβουλίας» ενημέρωσαν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΘΕ Πάνος Σταθακόπουλος και το μέλος της Ε.Ε. Χρήστος Μαμαρίκας.Στη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΟΡΘΕ, με τους δύο εκπροσώπους του Δήμου που μετέχουν στην Ε.Ε.να λειτουργούν ως δίαυλος διαδραστικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο φορέων.Επίσης, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε την επαναδραστηριοποίηση του Συμβουλίου Ρυθμιστικού Σχεδίου , όργανο στο οποίο θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι οι δήμοι του Π.Σ.Θ., στο πλαίσιο μίας νέας αντίληψης συνεργασίας για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό των έργων για τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών για νέα προγράμματα έργων στη Θεσσαλονίκη, οι υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας» τόνισαν ότι αποδέχονται την πρόκληση των προτάσεων υπό τρεις προϋποθέσεις: Να εξευρεθούν πόροι, να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έργων και να οριστεί το διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει την υλοποίηση των προγραμμάτων, σχήμα που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως ο οργάνωση των αστικών συγκοινωνιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των δυτικών συνοικιών. Η δημιουργία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Η αξιοποίηση των δημοσίων χώρων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει η Θεσσαλονίκη. Η προστασία και ανάδειξη των περιοχών φυσικού κάλλους γύρω από την πόλη. Τέλος, οι ορθές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο θα πρέπει, τονίστηκε, να αναδεικνύουν το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την οικονομία της πόλης.Ο κ. Σταθακόπουλος ενημέρωσε ότι αναμένεται από το ΥΠΕΚΑ η έγκριση της επανασύστασης του Συμβουλίου του ΟΡΘΕ, ενώ είπε ότι την περίοδο αυτή γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του φορέα μέσω μετατάξεων, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό , όπως και εγκατάστασης σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων ( π.χ. GIS). Tέλος, τόνισε ότι ο Δήμος μπορεί να εξασφαλίσει πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Jessica και το Jeremie, αλλά ακόμη και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εάν υπάρξουν μελετημένες προτάσεις.Aύριο Πέμπτη 7/10 ο Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί , περί τις 11 π.μ., τη λαϊκή αγορά στην οδό Κανάρη και στις 2 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Από το Γραφείο Τύπου___________________________
Β. Ηρακλείου 30, 546 24 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 540402, fax: 2310 277257
www.protovoulia2010.gr
www.protovoulia2010.blogspot.com

4 Images | View Slideshow | Download Selected

[View 061010 06 BOYTARIS EDOTH (1).jpg] [View 061010 07 BOYTARIS EDOTH (1).jpg] [View 061010 17 MPOYTARIS ORTH.jpg]
061010 06 BOYTARIS EDOTH (1).jpg
(125KB) 061010 07 BOYTARIS EDOTH (1).jpg
(103KB) 061010 17 MPOYTARIS ORTH.jpg
(111KB)
[View 061010 19 MPOYTARIS ORTH.jpg]

Δεν υπάρχουν σχόλια: