Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Μόνο 2 χρήστες αμαξιδίου επιτρέπονται σε κάθε αεροπορική πτήση
 και αυτό αφού το δηλώσουν!!! 

Η συγκλονιστική αυτή οδηγία ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν τον περασμένο μήνα πιλότος, μεγάλης Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας,  δεν επέτρεψε την επιβίβαση στο αεροπλάνο σε μΙα ομάδα επιβατών με αναπηρία που ταξίδευαν από τη Μόσχα στο Ντίσελντορφ (Γερμανία), παρόλο που είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους και είχαν λάβει επιβεβαίωση από την αεροπορική εταιρεία ένα μήνα νωρίτερα.
Οι επιβάτες ήταν μέρος μιας αντιπροσωπείας που ταξίδευε στη Γερμανία για την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου – στο οποίο, κατά ειρωνία της τύχης, θα μελετούσαν την εμπειρία της Γερμανίας στη δημιουργία μιας προσβάσιμης κοινωνίας για τους ανθρώπους με αναπηρία.
Η αεροπορική εταιρεία, αρνήθηκε την επιβίβαση σε μια ομάδα επιβατών με αναπηρίαΈξι άτομα από την αντιπροσωπεία, που είναι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου, και άλλοι πέντε που τους συνόδευαν, δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν, αφού ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι το αεροπλάνο δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να μεταφέρει ταυτόχρονα τόσους πολλούς επιβάτες με αναπηρικά καθίσματα.
Ο Ρώσος βουλευτής Vladimir Krupennikov, επικεφαλής της ομάδας και χρήστης αμαξιδίου ο ίδιος, επεσήμανε πως η εταιρεία αρνήθηκε την επιβίβασή τους την τελευταία στιγμή:
«Αφού είχαμε ήδη περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων και το τελωνείο, και περιμέναμε στην πύλη για επιβίβαση, ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να επιτρέψει σε τόσους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου να ταξιδέψουν μαζί, λόγω των κανονισμών ασφαλείας της εταιρείας, και πρότεινε να πετάξουμε δύο, μόνο, ανά πτήση, σε διάστημα συνολικά δύο ημερών ».
Ο Krupennikov είπε στους δημοσιογράφους ότι σκοπεύουν να μηνύσουν τη γερμανική Air Berlin.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των Ρώσων επιβατών, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους τούς έδειξε έναν οδηγό ασφαλείας που διευκρίνιζε πως μόνο 2 άτομα σε αναπηρικό κάθισμα επιτρέπονται ανά πτήση. Παρ’ όλα αυτά, ήταν η πρώτη φορά που τους ενημέρωνε κάποιος για την ύπαρξη του συγκεκριμένου κανονισμού.
Η Γερμανική  εταιρεία, αρνήθηκε την επιβίβαση σε μια ομάδα επιβατών με αναπηρίαΟ Krupennikov ανέφερε ότι η ομάδα του είχε επικοινωνήσει με την αεροπορική εταιρεία νωρίτερα για να επιβεβαιώσει ότι μπορούσαν να πετάξουν όλοι μαζί και να ενημερώσει ότι τα 6 από τα 34 μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν αναπηρικό κάθισμα.
«Μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχω τα έγγραφα που το αποδεικνύουν!», τονίζει ο Ρώσος βουλευτής.
Μετά το συμβάν, το γκρουπ μεταφέρθηκε σε άλλο αεροδρόμιο της Μόσχας και αγόρασε θέσεις για όλα τα μέλη της αποστολής με πτήση της Aeroflot.
Η  αεροπορική εταιρεία, απάντησε με επιστολή της πως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενήργησε σύμφωνα με τους κανονισμούς της εταιρείας και κατηγόρησε την ομάδα ότι παρέλειψε να δώσει τις σωστές πληροφορίες:
«Μόνο 2 χρήστες αμαξιδίου επιτρέπονται σε κάθε πτήση και πρέπει να καταγραφούν πριν την πραγματοποίηση της πτήσης. Οι δύο από τους επιβάτες είχαν όντως δηλωθεί ως χρήστες αναπηρικού καθίσματος και η επιβίβασή τους εγκρίθηκε. Οι άλλοι τέσσερις είχαν δηλωθεί μόνο ως επιβάτες περιορισμένης κινητικότητας – δηλαδή, ότι δεν χρειάζονται το ειδικό στενό αμαξίδιο για τη μεταφορά τους μέσα στο αεροσκάφος. Ομοίως, η επιβίβασή τους εγκρίθηκε από την εταιρεία μας. Όμως, όταν έφτασαν στην πύλη, διαπιστώθηκε ότι κανείς τους δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς το ειδικό κάθισμα».
Περιοδικό Αυτονομία – www.disabled.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: