Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012Ο πεζός πάνω από όλα
Αρχική φώτο: Οδός Πλουτάρχου, παράλληλη με την Καρόλου Ντήλ πριν την Αριστοτέλους. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης της μηχανής. Ίσως ότι δεν κυκλοφορούν πεζοί σ΄αυτόν τον δρόμο; Ίσως ότι είναι μια ιδανική τοποθεσία για να μάθει κι ο απλός πεζός το parcour; Ίσως και τίποτα; Εύγε!
Η μόνιμη κατάσταση στις σκάλες του Αγίου Παύλου, ευθεία κάτω από το Πυροβολείο, για να βγεις στην Λεωφόρο Όχι. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν πέσετε πάνω στον οδηγό την ώρα που παρκάρει και διαμαρτυρηθείτε, θα έχει μια απάντηση έτοιμη. Το πιθανότερο προσβλητική.
Στην είσοδο του νοσοκομείου Γεννηματά. Τόσο μεγάλο πεζοδρόμιο να μένει ανεκμετάλλευτο; Ντροπή.

Αλεξάνδρου Σβώλου. Εδώ έχετε πολλές επιλογές: Ή να χωθείτε στην άμμο των έργων. Αν έχετε και το πιτσιρίκι σας μαζί πολύ θα το διασκεδάσει μέσα σ΄αυτήν την απολύτως ασφαλή, αυτοσχέδια και αναπάντεχη παιδική χαρά-έκπληξη. Ή να πάτε από το πεζοδρόμιο. θα έχετε έτσι την ευκαιρία να κάνετε μια σύντομη γνωριμία με τον απέναντι ερχόμενο συζητώντας για το ποιος θα περάσει πρώτος και ποιος έχει προτεραιότητα σύμφωνα με τον Κώδικα κυκλοφορίας των πεζών. Αν έχετε βγει βόλτα με το κατσοράκι και το μωρό σας; Λυπάμαι χάσατε, κακή επιλογή δρόμου. Κάντε μεταβολή και πίσω στο σπιτάκι σας. Τι τις θέλετε τις βόλτες εξάλλου; Χάλια ο καιρός σήμερα.
Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Στον πεζοδρομο... Να το ξαναπώ; Τι δεν καταλαβαίνεις;
Αλεξάνδρου Σβώλου. Απαγορεύεται το τριπλοπαρκάρισμα. Τι νομίσατε; Ότι όλα επιτρέπονται;
Αναδημοσίευση από:

Δεν υπάρχουν σχόλια: