Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Το Βερολίνο είναι η " Access City Award" για το 2013 Στις 3 Δεκεμβρίου, 2013 το Βερολίνο ανακηρύχθηκε η Access City Award -πρωτεύουσα Πόλη πρότυπο προσπελασιμότητας - για το 2013 σε όλη την Ευρώπη.
Η τελετή της τελικής επιλογής και απονομής των βραβείων στις υποψήφιες πόλεις πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία παρουσία της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Viviane Reding και του Αντιπρόεδρου του European Disability Forum, κου Erzsebet Földesi.

Το βραβείο Πρόσβασιμης Πόλης “Access City Award” αναγνωρίζει και τιμά πόλεις με πάνω από 50.000 κατοίκους, που λαμβάνουν υποδειγματικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον των πολιτών με αναπηρία ή εμποδιζομένων γενικώς ατόμων στη μετακίνηση .

Το Βερολίνο επελέγη για το βραβείο “Access City Award” μεταξύ 99 υποψηφίων πόλεων από 20 κράτη μέλη της ΕΕ .

Η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς στην προσβασιμότητα και εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία επέλεξε το Βερολίνο,  δύο πόλεις φιναλίστ «επιλαχoύσες» και τέσσερα αστικά κέντρα στα οποία αποδόθηκαν ειδικές μνείες.
Οι δύο φιναλίστ "επιλαχούσες" είναι η Νάντη της Γαλλίας και η Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή απέδωσε ειδική μνεία επισης σε τέσσερις πόλεις που  διακρίθηκαν στους βασικούς τομείς της προσβασιμότητας και ειναι :
  • Pamplona (Spain) της Ισπανία, για το δομημένο περιβάλλον και δημόσιους χώρους
  • Gdynia (Poland) της Πολωνίας, για τις μεταφορές και τις σχετικές υποδομές
  • Bilbao (Spain) της Ισπανίας , για πληροφόρηση και επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών
  • Tallaght της Ιρλανδίας, για τις δημόσιες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: