Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

«Access City Award» 2013
Η Στοκχόλμη επελέγη ως η πόλη προτυπο  «Design for All»
για την άνευ αποκλεισμών προσέγγισή στις μετακινησεις


Η Στοκχόλμη μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα πόλη της προσπελασιμότητας για το 2013 επελέγη όμως για τη μακροπρόθεσμη, άνευ αποκλεισμών προσέγγισή της με το πολυετές πρόγραμμα «Design for All»«Vision Stockholm in 2030».
Ειδικότερα η επιτροπή επιβράβευσε την συνεργασία των φορέων της Στοκχόλμης, οι εκπρόσωποι των οποίων ανάλογα με τις εξειδικεύσεις τους, συνέθεσαν την βασική μελέτη του πολυετούς προγράμματος το οποίο στοχεύει να μετατρέψει το αστικό κέντρο, που το 30% αποτελείται από νερό, σε μια παγκόσμιας ακτινοβολίας πόλη προσιτή σε όλους.


Μια πόλη όπου οι μετακινήσεις θα αποτελούν πρότυπο αισθητικής και λειτουργικότητας μια πόλη που ήδη τα έργα έχουν ξεκινήσει και καθημερινά εξελίσσονται προκειμένου να είναι έτοιμη το 2030 οπότε και το «Design for All» και «Vision Stockholm in 2030» θα ανοίξουν τις πύλες τους .


Χαρακτηριστικο ολων είναι οτι ηδη τα πεζοδρόμια χαμήλωσαν, δημιουργήθηκαν προσιτοί χώροι παιχνιδιού και άθλησης για τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους, ειδικές ράμπες προσαρμόριστηκαν σε ανελκυστήρες και πεζογέφυρες προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα μετακίνησης σε ανισόπεδα σημεία της πόλης. 
Δεν υπάρχουν σχόλια: