Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας για τη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Πέντε πολυανάπηροι τυφλοί συνάνθρωποι μας αφήνονται για δέκα εργάσιμες μέρες στο δρόμο το διάστημα των γιορτών, όπως αποφάσισε η διοίκηση της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων ,για πρώτη φορά φέτος μετά από 62 χρόνια λειτουργίας της. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνουν  γι' αυτήν την ενέργεια επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας του να παρέμβει ώστε να μη μείνουν στο δρόμο τις ημέρες των γιορτών οι πέντε οικότροφοι της Σχολής.  

Η επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, είναι η ακόλουθη:
Όπως καταγγέλλει η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Λουδοβίκος Μπραϊγ" πέντε πολυανάπηροι τυφλοί, οικότροφοι της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, θα αναγκαστούν να αναζητήσουν στέγη κυριολεκτικά δεξιά και αριστερά και για αυτό υπεύθυνοι είναι "η Διοίκηση του Ιδρύματος μέσω της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοίκησης κας Αζούκη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κα. Μπέκου με τους συνεργάτες της κ.κ. Κοκκινάκη και Μπάρδη και οι ίδιοι οι 45 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το αληθοφανές πρόσχημα ότι δεν επαρκεί το προσωπικό του Ιδρύματος για τη λειτουργία του καλυπτόμενοι πίσω από τις συμβάσεις, θα το κλείσουν για 10 εργάσιμες ημέρες.
Σύμφωνα με την Ένωση " υπερισχύει και πάλι ο νόμος της ζούγκλας, πληρώνοντάς τη στο τέλος ο πιο αδύναμος ο οποίος είναι ο Τυφλός οικότροφος. Ποια μέριμνα έχει δοθεί μέχρι σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος; Τι έκανε μέχρι σήμερα η Διοίκηση για να προστατεύσει τους τυφλούς οικοτρόφους; Πού είναι η πολιτική βούληση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να συνεχίσει το Ίδρυμα να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως οφείλει;" αναρωτιέται η Ένωση Τυφλών στην ανακοίνωσή της.
Η Ένωση Τυφλών επισημαίνει ακόμη ότι "Αν δεν μπορούν τελικά να καλύψουν τις βασικές αυτές ανάγκες, με τους 45 εργαζομένους τους οποίους απασχολεί το Ίδρυμα, ας καταφύγουν στη λύση εθελοντών οι οποίοι μπορούν με το μεράκι και την αγάπη που τους διακρίνει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Τέλος, θέτει το ερώτημα "για όλους τους παραπάνω οι οποίοι τρώνε ψωμί στο όνομα των Τυφλών θα υπάρχει ένα γιορτινό τραπέζι να τους περιμένει. Για τους πέντε πολυανάπηρους τυφλούς συνανθρώπους μας ΤΙ;"
Κύριε υπουργέ, καλείστε έγκαιρα να μεριμνήσετε, ώστε η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει χωρίς προσχήματα τους οικοτρόφους τις ημέρες των γιορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: