Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της χωροθέτησης και κατασκευής του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ


Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της χωροθέτησης και κατασκευής του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ

·          ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Δ. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΟΤΑΝΘ - ΦΟΔΣΑ!
·          Ήρθε η ώρα να βγουν όλα στη φόρα!
·          Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τη χωματερή του Δερβενίου!

Οι προκλητικοί λασπολόγοι της διοίκησης των ΣΟΤΑΝΘ – ΦΟΔΣΑ – ΠΕΔΚΜ, σε ένα παραλήρημα ύβρεων και ψεμάτων στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στις 29-1-2013, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν την παραμικρή πολιτική αξιοπρέπεια.
Ο κ. Μπουτάρης με τη συνδρομή και άλλων ¨αρχόντων¨ της πόλης μας, χαρακτήρισε ¨παλιανθρώπους¨ αυτούς που αγωνίζονται για να μη κατασκευαστεί ο γιγάντιος ΣΜΑ Ευκαρπίας και τους συκοφάντησε ως ¨υποκινούμενους¨.

Είναι δηλαδή ¨παλιάνθρωποι¨ οι παρακάτω:
·      Ο νυν και 4 τέως δήμαρχοι καθώς και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά
·      Όλοι οι τοπικοί ιερείς και η εκκλησία με επικεφαλής το Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα
·      Όλοι οι ανά τη χώρα σύλλογοι εργαζομένων στους ΟΤΑ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ  
·      Οι 50 και πλέον σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, περιβαλλοντικοί, πολιτιστικοί και    επιστημονικοί της δυτικής Θεσσαλονίκης
·      10.000 υπογράφοντες
·      Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Σαν πολλοί ¨Παλιάνθρωποι¨ μαζευτήκαμε!
Από την άλλη ζητούσαν προκλητικά με στημένες ερωτήσεις την επέμβαση του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας για τη συνέχιση του έργου.
Λοιπόν Γραμματείς και Φαρισαίοι της πολιτικής, τα ¨παραμύθια¨  και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΛΟΣ. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ στη Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑ Οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Περιβάλλοντος και Οικονομικών, για να διερευνήσουν το προηγούμενο μεγάλο ¨περιβαλλοντικό¨ σας έργο, την ανάπλαση της χωματερής Δερβενίου (600 m από το ΣΜΑ και 1200 m από την Ευκαρπία), για το οποίο σπαταλήθηκαν 3.500.000 ευρώ και γιατί εδώ και 30 χρόνια διαχέονται καθημερινά στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας και χύνονται στο Θερμαϊκό 5 κυβικά μέτρα! σκουπιδόζουμος, καθώς και ανεξέλεγκτο μεθάνιο –βιοαέριο.
Με απλά Μαθηματικά, 5 κυβικά *365 ημέρες το χρόνο * 30 χρόνια (σταμάτησε τη λειτουργία της το 1984) = 54.750 κυβικά μέτρα σκουπιδόζουμος! Η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, έπειτα από ασφυκτική πίεση του Δικτύου μας, έκανε μετρήσεις που έδειξαν ως 100 φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας στα κολοβακτηρίδια(!), ενώ και δικές μας μετρήσεις από την εταιρεία AGROLAB, έδειξαν έως και 40 φορές πάνω τα όρια BOD και COD! Ένα περιβαλλοντικό τερατούργημα που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ο ΣΟΤΑΝΘ!
Η Περιφέρεια Κ.Μ. τιμώρησε με ένα συμβολικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, το Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης - ΦΟΔΣΑ ο οποίος αιτιολογήθηκε, ότι δεν είχε πόρους για την ανάπλαση. ΠΟΡΟΥΣ όμως είχε και μάλιστα από τα δημοτικά μας τέλη, για να βγάζουν κατά χιλιάδες εφημερίδες και φυλλάδια για να προπαγανδίζουν το ΣΜΑ Ευκαρπίας. Προκλητικός ο επιλεκτικός περιβαλλοντικός τους ζήλος. Μόνο για το ΣΜΑ και για την καύση μιλάνε. Φράγκο δεν δίνουν για την ορθολογιστική διαχείριση απορριμμάτων και για το Περιβάλλον.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ και Καλούμε τους αρμόδιους (υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εσωτερικών, αρμόδιοι εισαγγελείς, ΔΣ του ΤΕΕ, Ιατρικός Σύλλογος, δήμαρχοι του νομού)  να απαντήσουν:
· Αν θα διεκδικηθούν αποζημιώσεις από ΣΟΤΑΝΘ – ΦΟΔΣΑ – ΠΕΔΚΜ, για τα 30 χρόνια ρύπανσης, την αποζημίωση (που θα είναι αρκετά εκατομύρια ευρώ) ποιος θα την πληρώσει; Οι πολίτες ή αυτοί που διοικούσαν και πραγματικά ευθύνονται; Θα μιλούν μετά οι υπεύθυνοι για χαμένα λεφτά, για αλήθειες και για ¨παλιανθρώπους¨;
·                            Τι έγιναν τα 3.500.000 ευρώ της ανάπλασης;
· Σε ποιους θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για την εσκεμμένη απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης της χωματερής του Δερβενίου, ενώ εμφανίζουν τη Ν. Ευκαρπία ως ¨περιβαλλοντικό παράδεισο¨ με συνέπεια να εγκριθούν οι άδειες για να κατασκευαστεί ο ΣΜΑ;
· Ποιες είναι οι επιπτώσεις που έχουν επέλθει από την 30χρονη ρύπανση στο περιβάλλον και στην υγεία μας; Το ξέρετε ότι υπάρχουν δεκάδες γεωτρήσεις;

Πρόσφατα η ΠΕΔΚΜ, διαμέσου του γνωστού απόλυτου παντογνώστη ¨άρχοντα¨ της πόλης, κ. Δανιηλίδη, μοίρασε σε όλη τη Θεσσαλονίκη μία 8σελιδη εφημερίδα σε 200.000 τμχ. (Λεφτά υπάρχουν Τελικά) με τίτλο ¨Η αλήθεια για το ΣΜΑ¨! Με ένα ρεσιτάλ λάσπης, και απίστευτων ψεμάτων παρασέρνει αρκετούς δημάρχους σε αστείες δηλώσεις. ΑΥΤΟΙ που εγκλημάτησαν εδώ και 30 χρόνια εις βάρος της Ευκαρπίας, μιλούν για αποζημιώσεις στον εργολάβο, ότι θα χαθούν λεφτά!, ότι νοιάζονται για το περιβάλλον!, για αναπλάσεις! κλπ. Η  Υποκρισία στο μεγαλείο της.
Επίσης ο Εισαγγελέας ας τιμωρήσει αυτούς τους ¨Παλιανθρώπους¨ που κατασκεύασαν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έργο και αυτό του ΣΟΤΑΝΘ,  όπου σύμφωνα με την επιτροπή κοινωνικού ελέγχου του δήμου Λαγκαδά πριν από ένα μήνα, αναφέρει ¨ Η γενική εικόνα που αποκομίσαμε ήταν άκρως ανησυχητική και θλιβερή και δυστυχώς επιβεβαίωσε τις υποψίες μας καθώς ο βιολογικός υπολειτουργεί και από την άλλη στραγγίσματα διαχέονται συνεχώς έξω¨. 
           
Οι απειλές δεν μας τρομάζουν, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις μας μέχρι να σταματήσει οριστικά η κατασκευή του ΣΜΑ.
Επειδή η Αξιοπρέπεια είναι άγνωστη λέξη για τις διοικήσεις ΣΟΤΑΝΘ - ΦΟΔΣΑ - ΠΕΔΚΜ και το ψέμα το κάνανε επάγγελμα, ας λογοδοτήσουν, ας αποκαταστήσουν πραγματικά την περιοχή μας και να πούνε τις ¨Αλήθειες¨ που κρύβανε χρόνια από τον κόσμο και ας έρθουν μετά να μας πούνε για ¨Παλιανθρώπους¨ .


Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε ποτέ για σκοινί.


ΝΑΙ Στους ΣΜΑ – ΝΑΙ Στο ΣΜΑ του δήμου Παύλου Μελά –
ΟΧΙ στο γιγάντιο ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ   ….θα ακολουθήσουν και άλλες αλήθειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: