Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Οικολόγων Πράσινων προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ

Επιστολή Οικολόγων Πράσινων προς τον Υπουργό Εσωτερικών 
για την καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ

Ανοικτή επιστολή, υπογεγραμμένη από τη Θεματική Ομάδα ΑμεΑ, απηύθυναν  οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του προνοιακού επιδόματος για τα ΑμεΑ.

Το πλήρες περιεχόμενό της είναι το ακόλουθο :
Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Για μια ακόμη φορά βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά μας η ίδια απάνθρωπη καθυστέρηση στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων που προορίζονται για τα άτομα με αναπηρία. Ενώ είναι σε όλους μας γνωστό ότι τα άτομα με αναπηρία στη συντριπτική τους πλειοψηφία βασίζονται στο ούτως ή άλλως πενιχρό επίδομα αναπηρίας για να εξασφαλίσουν μία στοιχειώδη διαβίωση, η Πολιτεία αποδεικνύεται ανίκανη να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα, καθυστερώντας ήδη δύο μήνες την καταβολή του επιδόματος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε τη αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα άτομα με αναπηρία και απαιτούμε την άμεση καταβολή του προνοιακού επιδόματος. Σε μία κοινωνία αλληλεγγύης, πολλώ δε μάλλον σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η προστασία της πλέον ευάλωτης ομάδας πολιτών, είναι βασικό καθήκον της Πολιτείας, το οποίο δεν πρέπει να απεκδυθεί. Και δικό μας καθήκον είναι η διαρκής επαγρύπνηση για να μην πραγματοποιηθεί ο εφιάλτης και μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση των στοιχειωδών αρχών του ανθρωπισμού.

              Η Θεματική Ομάδα για τα Άτομα με  Αναπηρία

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Φώτης Μπίμπασης:6974530195 Συντονιστής της ΘΟ ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: