Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013


Άμεση έκδοση αποφάσεων για τα ποσοστά αναπηρίας των ΑΜΕΑ από τα ΚΕΠΑ

Πέμπτη, 11 Απρ. 2013, 14:37  |  Θεματικές ΑμεΑ

Στην Ειδική Συνάντηση Κοινωνικού, Πολιτικού και Επιστημονικού Διαλόγου για την Αξιολόγηση και Πιστοποίηση της Αναπηρίας μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ που διοργανώθηκε σήμερα από την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) παραβρέθηκε ο Συντονιστής της Θεματικής Ομάδας για τα ΑΜΕΑ, Φώτης Μπίμπασης.
Στόχος της ημερίδας ήταν να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), με αποτέλεσμα 55000 ΑΜΕΑ να μη έχουν λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση με την οποία επιβεβαιώνεται το ποσοστό αναπηρίας τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι αποφάσεις για την χορήγηση σύνταξης και επιδομάτων πρόνοιας, στις περισσότερες περιπτώσεις, αποτελούν και το μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε την άμεση εξέταση όλων των αιτούντων και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Επίσης, ζητάμε να αναγράφεται στην απόφαση το ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου για κάθε μελλοντική νόμιμη χρήση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα ΑΜΕΑ από γραφειοκρατικές διαδικασίες σε Οργανισμούς και επιμέρους Επιτροπές.
Η Θεματική Ομάδα για τα ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: