Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Απολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2012 Τοποθέτηση Φώτη Μπίμπαση

Για το 2012 για τα θέματα προσπελασιμότητας και προσβασης των αναπήρων δεν θα πω πολλά  γιατί τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουμε μια έρευνα που έγινε το 2013. Από την έρευνα αυτή αποδεικνύεται ότι δεν έγιναν πολλά πράγματα. Δεν είναι όμως ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για τους ανάπηρους αλλά γενικά όλοι οι δήμοι δεν έχουν κάνει.
Είναι ένα κομμάτι δύσκολο το θέμα των αναπήρων. Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές και παλιά και τώρα και με τον πρόεδρο όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχαμε κάνει κοινά πράγματα για τους ανάπηρους. Πιστεύω ότι η περίοδος κρίσης χτυπάει και τους ανάπηρους και γενικότερα  όλους τους πολίτες.  Πρέπει να υπάρχει  ενδυνάμωση της κοινωνικής πολίτικης γενικότερα για όλους τους πολίτες και να δημιουργηθεί   τράπεζα χρόνου όπως υπάρχει στην Ζάκυνθο και λειτουργεί σωστά και καλά. Κάποιος που θα παρέχει κάποιες υπηρεσίες,  να υπάρχει καταγραφή σε χρόνο και αυτό να μπορεί να γίνει ανταλλαγή.

Το 2012 υπήρχε το βραβείο από τις Βρυξέλλες το όποιο είναι για τις προσπελάσιμες πόλεις. Αυτό μπορεί να το καταθέσει ο δήμος, να κάνει την προσπάθεια και ας μην πάρει το βραβείο, είναι ότι θα μπουν οι υπηρεσίες,  οι εργαζόμενοι,  οι αντιδήμαρχοι σε μια λογική το οποίο θα βοηθήσει να κάνει προσπελάσιμες τις πόλεις μας. Δεν είναι μόνο ο στόχος είναι και ο πηγαιμός για την Ιθάκη.  Και φέτος αυτό το βραβείο έχει καταληκτική ημερομηνία 10 Σεπτέμβριου και  έχουμε στείλει αίτημα και σαν θεματική ομάδα των Οικολόγων Πράσινων  στους δήμους και στους μεγάλους δήμους. Πιστεύω ότι πρέπει να το τολμήσει ο δήμος να προσπαθήσει να κάνει τα χαρτιά και όποια τύχη έχει η πρόταση δεν είναι κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: