Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Προκήρυξη διαγωνισμού «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης» 2014

Μετά την παρέμβαση του Φώτη Μπίμπαση, ο πρόεδρος το παρέπεμψε στους αρμόδιους αντιδημάρχους και στον δήμαρχο  για να εξετάσουν την πρόταση.μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 12.7.2013
                                                                            

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ –
 ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΘέμα: Προκήρυξη διαγωνισμού «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης» 2014


Κύριε Πρόεδρε,
Στις 3 Δεκεμβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding, απένειμε στην πόλη του Βερολίνου το βραβείο «Access City Award» για το 2013 (βραβείο της φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης), σε αναγνώριση της ευρείας και στρατηγικής προσέγγισης του Βερολίνου για τη δημιουργία μιας φιλικής πόλης για όλους.
Όπως γνωρίζετε, ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλουν οι δήμοι για τη δημιουργία ενός προσιτού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για όλους και ιδιαίτερα για τα Άτομα με Αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό, σας επισυνάπτουμε την προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τέταρτο διαγωνισμό «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης» (Access City Award). Σας ενημερώνουμε επίσης ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις με πληθυσμό 50.000 κατοίκων και άνω, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 10η  Σεπτεμβρίου 2013.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δραστηριοποιούνται τόσο στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και στα ειδικότερα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνουν στα θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία, αποδεικνύεται εμπράκτως και από τη δημιουργία Θεματικής Ομάδας ειδικά για τα Άτομα με Αναπηρία, η οποία στους λίγους μήνες που λειτουργεί, έχει ήδη αφήσει πίσω της σημαντικό έργο. Στο πλαίσιο των δράσεων της μάλιστα έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη της ισότιμης μεταχείρισης των συμπολιτών μας με αναπηρία και της εφαρμογής κάθε αναγκαίας πολιτικής για την βελτίωση της πρόσβασης των ΑμεΑ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και υπηρεσίες. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι μία ενδεχόμενη διάκριση για έναν Ελληνικό Δήμο, δεδομένης μάλιστα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. για το 2014, θα αποτελούσε μία εξαιρετική προβολή της χώρας πανευρωπαϊκά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την υιοθέτηση καλών πρακτικών, αλλά και τη δημιουργία νέων με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των δημοτών και απώτερο στόχο την μετατροπή κάθε πόλης σε ένα προσιτό σε όλους, χωρίς εμπόδια, περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. να μεριμνήσει για την γνωστοποίηση της προκήρυξης στους Δήμους- μέλη της Κ.Ε.Δ.Ε. που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία μίας τέτοιας συμμετοχής.
Η Θεματική Ομάδα για τα Άτομα με  Αναπηρία


 Για περισσότερες πληροφορίες:

Φώτης Μπίμπασης:6974530195 Συντονιστής της ΘΟ ΑΜΕΑ

¨      Access City Award (www.accesscityaward.eu)
Δεν υπάρχουν σχόλια: