Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

«Καλλιτεχνικά στο Σκοτάδι»- 31 Ιανουαρίου 2014 στο Block 33- Με διοργανωτές τη ΜΚΟ «Αναπηρία Σήμερα»  και τη «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαάις 2014».
 
 
                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                   23-1-2014
 
Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όλοι όσοι παρευρεθούν ή πάρουν μέρος στην πρωτότυπη δράση «Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Αναπηρία Σήμερα» και συνδιοργανωτή τη «Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».
 
Είναι μια εκδήλωση που φιλοξενείται στο BLOCK 33(26ης  Οκτωβρίου 33), την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και αφορά την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα σχετικά με την αναπηρία, αφού σε όλη την προσπάθεια το συντονισμό θα έχουν άτομα που στερούνται την όραση.
 
Η δράση, η οποία θα αναπτυχθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επιτρέπει σε κάθε νέο που θα συμμετάσχει να διαισθανθεί την ιδιαιτερότητα παραγωγής τέχνης σε συνθήκες απολύτου σκότους και να βιώσει μια μοναδική εμπειρία.
 
Μια καλλιτεχνική δραστηριότητα στο σκοτάδι, όπως η ζωγραφική, θα επιδιώξει να αναδείξει την πραγματικότητα, αφού στο απόλυτο σκοτάδι ο τυφλός και αυτός που βλέπει είναι το ίδιο. Εκεί, αναδεικνύεται το ένστικτο και εκεί ,τα τείχη καταρρέουν.
 
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η «Αναπηρία Σήμερα».
Όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή στη δράση θα πρέπει να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 6974-530195 και στον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Φώτη Μπίμπαση.
 
Η  «Αναπηρία Σήμερα» είναι μια οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , με μέλη που είτε προέρχονται από τον αναπηρικό χώρο , είτε λειτουργούν με διάφορες ιδιότητες  σε αντικείμενα συναφή με τις ανάγκες των αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων.
 
Στόχοι της είναι η οργανωμένη εθελοντική προσφορά , η εποικοδομητική παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς, η προσβασιμότητα των πολιτών με αναπηρίες και η καταπολέμηση της ανισότητας και των διακρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: