Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

 Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΙΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΜΠΙΜΠΑΣΗ  

    Η διακήρυξή , απευθύνεται  σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης  που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, στους πολίτες που βιώνουν τα αποτελέσματα μιας  πολιτικής αρχής σε μια πόλη που μαραζώνει σ' όλα τα επίπεδα και τους καλεί να συστρατευτούν μαζί μας για την ανατροπή του  παλαιοκομματικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου, που το χαρακτηρίζει ο συγκεντρωτισμός και  η έλλειψη λογοδοσίας .
 Εμείς  πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε  :
Για  τη νομιμότητα (και όχι τη νομιμοφάνεια) της λειτουργίας όλων των θεσμικών διαδικασιών στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων.
Για  τη διαφάνεια της διαχείρισης των οικονομικών του και των έργων.
Για  τη συμμετοχική διαδικασία στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη η πόλη.
Για  την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα εφαρμόσει πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για να εξασφαλίσει σε όλους τους κατοίκους το δικαίωμα:
Σε ένα υγιεινό και ασφαλές χωρίς ρύπανση περιβάλλον.
Στην υγεία και στην απασχόληση.
Στην οικονομική αειφόρο ανάπτυξη.
Σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον ποιότητας.
Στον πολιτισμό, στον αθλητισμό στην μετακίνηση και στον ελεύθερο χρόνο.                        
Στον σεβασμό  ,την ίση  μεταχείριση   και την προσβασιμότητα   των ατόμων  με αναπηρία.
Διακηρύτουμε ότι θέλουμε και θα αγωνιστούμε για ένα δήμο που θα διοικείται από πολίτες ίσους μεταξύ ίσων, που θα σέβεται το δικαίωμα των δημοτών του να απολαμβάνουν όλοι ισότιμα μια ανθρώπινη ζωή στην πόλη  και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν τα βασικά και αυτονόητα δικαιώματά τους, χωρίς διακρίσεις εξ αιτίας φύλου, ηλικίας, χρώματος ή καταγωγής, κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής κατάστασης, φυσικού ή πνευματικού μειονεκτήματος και αναπηρίας.
Θέλουμε μια δημοκρατία ζωντανή, συμμετοχική, όχι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτισμική.
Θέλουμε ένα Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης και Διοίκησης του Δήμου.
Σε αυτό το πολιτικό κλίμα και την πολιτική συγκυρία, που βιώνουμε εκτός της οικονομικής κρίσης, κρίση ηθική και ιδεών, έχουμε πειστεί ότι μόνο με μια πλατιά συνεργασία, με ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με πρόγραμμα, ανιδιοτέλεια και δημοκρατική συγκρότηση, με αρχές την ισονομία και την αξιοκρατία, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.
Κοινή μας διαπίστωση, σ' αυτή την συγκυρία είναι η ανάγκη συγκρότησης ενός αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου - φορέων - συλλογικοτήτων - ενεργών πολιτών για το οποίο θα εργαστούμε σταθερά, με επιμονή και ανιδιοτέλεια για την ανατροπή των   παλαιού  τύπου   πολιτικών και της νοσηρής  νοοτροπίας .
Συμφωνήσαμε στο ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο άσκησης της δημοτικής εξουσίας με συλλογικότητα, δημοκρατική συγκρότηση των οργάνων, διαφάνεια, δημόσιο απολογισμό και διαδικασίες συμμετοχής και ελέγχου εκ μέρους του πολίτη. Εργαζόμαστε σ' αυτήν την κατεύθυνση. Ελπίζουμε να πετύχου με το νέο αυτό εγχείρημα.
Στην προσπάθεια αυτή, θέση και μάλιστα ισότιμη έχει κάθε συμπολίτης μας που ασπάζεται τις παραπάνω αρχές και επιθυμεί να συμβάλλει ανεξάρτητα από κομματικές προελεύσεις.  Ελάτε  να ξαναφτιάξουμε την Θεσσαλονίκη πιο όμορφη  και πιο ανθρώπινη

Φώτης  Μπίμπασης                                                                                    Υποψήφιος  Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: