Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014


Να γίνουν οι πόλεις φιλικές στα ΑμΕΑ

Χαιρετισμό σε εκδήλωση με θέμα τις καλές πρακτικές για την προσπελασιμότητα των αναπήρων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του καθηγητή Αριστοτέλη Νανιόπουλου, απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης.
Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν να δοθεί έμφαση στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών ώστε να είναι προσπελάσιμοι και προσβάσιμοι δομημένοι και αδόμητοι χώροι σε τυφλούς, κινητικά ανάπηρους και κωφούς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μικρογραφίες της Ροτόντας και του Εφταπυργίου, σε μορφή που να είναι «αναγνωρίσιμη» από τους τυφλούς και καταδείχτηκε ότι με αντίστοιχες κατασκευές- μακέτες κτήρια και μνημεία  μπορούν να γίνουν «ορατά» σε άτομα με προβλήματα όρασης.
Στο χαιρετισμό του, ο Φώτης Μπίμπασης τόνισε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών το να γίνουν οι πόλεις φιλικές για τα άτομα με Αναπηρία.
Σημείωσε επίσης ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωματείων των αναπήρων, ώστε κάθε γειτονιά να είναι ανθρώπινη για τα ΑμΕΑ.
Κάλεσε δε τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες  όλης της χώρας να έρθουν για λίγο στη –δύσκολη- θέση ενός τυφλού, ενός κινητικά ανάπηρου και κωφού για να συνειδητοποιήσουν την άμεση ανάγκη για αλλαγές και για πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των ανάπηρων πολιτών.
Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Συντονιστής ΘΟ ΑμεΑ :Φώτης Μπίμπασης τηλ.:6974530195

Δεν υπάρχουν σχόλια: