Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Πάτρα: Είσαι τυφλός και θέλεις να περπατήσεις στην πόλη; Ας πρόσεχες!

Πάτρα: Είσαι τυφλός και θέλεις να περπατήσεις στην πόλη; Ας πρόσεχες!

Πάτρα: Είσαι τυφλός και θέλεις να περπατήσεις στην πόλη; Ας πρόσεχες! Δυο καθημερινές σκηνές που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας
Δυο περιστατικά που βίωσε περπατώντας στην Πάτρα περιγράφει η συμπολίτισσα Πανωραία Τίγκα, τα οποία αναδεικνύουν πόσο αφιλόξενη είναι η πόλη για τους τυφλούς και τους πεζούς. Από τις ιστορίες της Πανωραίας, προκύπτει ότι ο σεβασμός των συμπολιτών δεν είναι τόσο θέμα της Πολιτείας, όσο των ίδιων των πολιτών.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook, η Πανωραία Τίγκα:
«Φίλοι μου καλή σας ημέρα. Δεν θέλω να γκρινιάξω όμως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Περπατώντας στην αφιλόξενη πόλη μας, χθες το πρωί συνάντησα ένα κύριο με λευκό μπαστουνάκι , ο οποίος είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει τον ειδικό διάδρομο στο πεζοδρόμιο που υπάρχει για τους τυφλούς.
Και λέει θράσος γιατί κάποιος άλλος πιο "έξυπνος" θεώρησε ότι έπρεπε το μπάζο να βάλει ένα κάδο μπάζων πάνω στο διάδρομο αυτό.
Αποτέλεσμα ο θρασύς κύριος με το μπαστουνάκι να πέσει επάνω στον κάδο. Κολοκοτρώνη, στο ύψος της πλατείας Όλγας.
Και έπεται συνέχεια: Μαιζώνος και Πατρέως, 1 αυτοκίνητο επί της Μαιζώνος κλείνει την μισή διάβαση των πεζών και ενώ συμβαίνει αυτό και περιμένουμε να παρκάρει για να περάσουμε , άλλος εξυπνάκιας έρχεται από την Πατρέως και κλείνει την άλλη μισή διάβαση. Τι και αν διαμαρτυρηθήκαμε , ότι και αν είπαμε έπεσε στο βρόντο. Γίναμε και εμείς σούπερμαν και περάσαμε. Μετά από αυτά πιστεύετε ότι αυτή η χώρα , θα αλλάξει ποτέ; εγώ ΟΧΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: