Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

5 Μαΐου, Ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία

5 Μαΐου, Ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία


Την Τρίτη 5 Μαΐου, Ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκαν εκδήλωση σε επτά Ελληνικές πόλεις, με σκοπό την προώθηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης μέσω της ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η δράση αποτελεί μέρος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου αντίστοιχων δράσεων για τη συγκεκριμένη ημέρα.
Στη χώρα μας λόγω της μη εξοικείωσης των Ελλήνων με τον όρο Ανεξάρτητη Διαβίωση, τα μέλη και οι εθελοντές του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας, με την επωνυμία i-living ζήτησαν από περαστικούς να γράψουν τί πιστεύουν ότι σημαίνει ο όρος. Στη συνέχεια φωτογράφιζαν τις απαντήσεις, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός βίντεο που θα παρουσιάζει από τη μία την Ελληνική πραγματικότητα και την άγνοια που επικρατεί σχετικά με το θέμα, αλλά κι από την άλλη πως η  Ανεξάρτητη Διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που έχει ο καθένας στο μυαλό του, ακούγοντας αυτές τις δύο λέξεις ανεξαρτήτου αναπηρίας. Δόθηκαν απαντήσεις όπως «ελευθερία», «ζωή», «αξιοπρέπεια» που είναι ιδανικά που ο κάθε άνθρωπος θέλει και δικαιούται να απολαμβάνει.
Η Ανεξάρτητη Διαβίωση σαν φιλοσοφία και σαν θεσμοθετημένα μέτρα του κράτους, μετρά ήδη τρεις δεκαετίες ύπαρξης στην Ευρώπη και τέσσερις στις ΗΠΑ.
Οι περαστικοί που συμμετείχαν στη δράση, είχαν στη συνέχεια την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι τελικά είναι η Ανεξάρτητη Διαβίωση. Η Ανεξάρτητη Διαβίωση είναι εν ολίγοις, το αυτονόητο, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό, στο να επιλέγει τον τρόπο ζωής του, στο να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνία και τη ζωή. Αυτό το δικαίωμα εξασφαλίζεται στους ανθρώπους με αναπηρία σε δεκάδες ανεπτυγμένες κι αναπτυσσόμενες χώρες (ακόμη και στη γειτονική Βουλγαρία) από κρατικούς μηχανισμούς. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με τον i-living στα: email: iliving.greece@gmail.com twitter: @ilivinggreece https://www.facebook.com/gr.iliving

Όσοι δεν αγαπούν το διάβασμα μπορούν παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο με τίτλο «Independent Livingmeans…» (που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας i-living), να καταλάβουν μέσα σε 5 λεπτά όσα θα χρειαζόταν σελίδες για να εξηγήσουμε.

https://youtu.be/rPzy0M5su_k


Δεν υπάρχουν σχόλια: