Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Θα παρκάρατε ξανά σε χώρο στάθμευσης ατόμων με αναπηρία μετά από αυτό;

  • Θα παρκάρατε ξανά σε χώρο στάθμευσης ατόμων με αναπηρία μετά από αυτό;

"Σε παρακαλώ, βρες αλλού να παρκάρεις", η συγκλονιστική εκστρατεία οργάνωσης στη Ρωσία.
Eνα ιδιαίτερο και πολύ έξυπνο τρόπο, βρήκε μια μη – κερδοσκοπική οργάνωση στη Ρωσία, για να αποτρέψει όσους οδηγούς σταθμεύουν το αυτοκίνητο τους σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.
Όπως φαίνεται η ασέβεια προς τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της χώρας μας, μιας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το βίντεο, το 30% των Ρώσων, σταθμεύουν σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τη ταλαιπωρία που θα υποστεί ένας συμπολίτης τους.
Η οργάνωση με μια ισχυρή εκστρατεία, προσπάθησε να σταματήσει την απερίσκεπτη συμπεριφορά των οδηγών. Τι έκαναν;
Δημιούργησαν ολογράμματα ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, εγκατέστησαν ειδικές κάμερες σε διάφορους χώρους στάθμευσης, οι οποίες μπορούσαν να ανιχνεύσουν την παρουσία του αυτοκόλλητου, στο παρμπρίζ αυτοκινήτων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τι γινόταν όταν οι κάμερες δεν ανίχνευαν το αυτοκόλλητο; Μπροστά στον οδηγό ο οποίος προσπαθούσε να σταθμεύσει σε χώρο στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, εμφανιζόταν το ολόγραμμα ατόμου με ειδικές ανάγκες το οποίου ζητούσε στον οδηγό να τον σεβαστεί και να σταθμεύσει αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: