Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει έξωση σε παιδιά και ΑμεΑ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: 

Ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει έξωση σε παιδιά και ΑμεΑ

Το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής, «INCLUDE» είχε πάρει για τις δράσεις του το 1ο παλαιό σχολείο Τριανδρίας
include
Σε μία αδιανόητη κίνηση προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Κάνει έξωση από το 1o παλαιό σχολείο Τριανδρίας, στο Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής Include το οποίο κάνει δράσεις για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Μάλιστα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το παλαιό σχολείο, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Ωστόσο, ακόμα και οι άνθρωποι του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίοι έχουν κάνει κοινές δράσεις με το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής, δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί στις δράσεις του Include!
Ο συγκεκριμένος χώρος και συγκεκριμένα τέσσερις αίθουσες, χρησιμοποιείται για τις δράσεις των παιδιών, περίπου 40 τον αριθμό εκ των οποίων τα 15 είναι ΑμεΑ (σ.σ. με σύνδρομο Down), από το 2014. Το παράδοξο είναι ότι στον χώρο αυτό δεν υπάρχουν τουαλέτες και από την αρχή έγινε αίτημα για χρήση τουαλέτες για τα ΑμεΑ, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση από την αρμόδια σχολική επιτροπή, αν και «κολλητά» λειτουργεί νηπιαγωγείο που έχει οκτώ τουαλέτες. Παράλληλα, οι χώροι που χρησιμοποιούνται για τις δράσεις, δεν έχουν θέρμανση και νερό, οπότε κυρίως τους χειμερινούς μήνες, το παλαιό σχολείο χρησιμοποιούνταν για δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: