Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου React


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    13.01.2016
          ΘΕΜΑ : Πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου React

          Στις 12.01.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της νομικής υπηρεσίας της PRAKSIS με εκπροσώπους και εργαζόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και με εκπροσώπους της Ένωσης Τυφλών « Λουδοβίκος Μπράιγ » .
          Στο πλαίσιο αυτό, παρασχέθηκαν από τους νομικούς της οργάνωσης κ. Δημήτρη Βαραδίνη και κα. Ευμορφία Μανταφούνη, πληροφορίες αναφορικά με την υλοποίηση του έργου « React: Καταγραφή – Παρέμβαση – Αντιμετώπιση Διακρίσεων – Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων », το οποίο υλοποιείται από την PRAKSIS σε συνεργασία με την CIVIS PLUS και επιχορηγείται από το Πρόγραμμα Επιχορήγησης « Είμαστε όλοι Πολίτες ». Το  συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Περιόδου 2009-2014 και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
          Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιηθείσας συνάντησης οι νομικοί της οργάνωσης έκαναν αναφορά σχετικά με την πορεία του έργου μέχρι σήμερα, τα είδη των διακρίσεων τα οποία έχουν αναδειχθεί μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυση των υποθέσεων των ωφελούμενων προσώπων, όχι μόνο σε συμβουλευτικό αλλά και σε παρεμβατικό επίπεδο. Παράλληλα, συζητήθηκαν περιπτώσεις διακρίσεων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι τυφλοί συνάνθρωποί μας, ενώ επισημάνθηκε από το μέλος της Διοίκησης του ΚΕΑΤ κ. Φώτη Μπίμπαση, η ανάγκη εγγύτερης συνεργασίας των ανωτέρω φορέων με τη νομική μας υπηρεσία ως μέσου αποτελεσματικότερης προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους.

                                                                              
 
Δεν υπάρχουν σχόλια: