Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

To 15% των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ σε Ατομα με Αναπηρία

To 15% των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ σε Ατομα με Αναπηρία


Ενεργοποιείται από σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, η διάταξη του νόμου 4440/2016, σύμφωνα με την οποία, σε όλες τις θέσεις που προκηρύσσονται από τον ΑΣΕΠ, πρέπει το 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αφορούν άτομα με αναπηρίες και μέλη των οικογενειών τους.
Πρόκειται για πάγιο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων. Μάλιστα, το ίδιο άρθρο ορίζει και την αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς, συζύγους, αδέλφια και σε παιδιά ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
«Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και ως εκ τούτου έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάστασή τους εάν λάβουμε υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία» επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΣΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: