Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ,
ΜΗΤΡΩΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Δ 00094)
Εθνικός Συντονιστής Ευρωπαϊκής Εκσρατείας NowWeMove

18 Μαΐου 2017, Θεσσαλονίκη
Η Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ δείχνει πως με εύκολο τρόπο μπορούν οι πολυάσχολοι άνθρωποι να βάλουν την φυσική άσκηση στην καθημερινή ζωή τους

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές» θα πραγματοποιήσουν για τρίτη χρονιά, την παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ. Την ημέρα αυτή σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα είναι εκτός λειτουργίας προσκαλώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες,ενθαρρύνοντας ακόμα και τους πιο πολυάσχολους ανθρώπους να κινηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ο κύριος στόχος της Ημέρας χωρίς Ασανσέρ είναι να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην 
σημασία της σωματικής δραστηριότητας και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για όλους μας να είμαστε σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε να πάρετε μέρος κλείνοντας εθελοντικά μερικούς από τους ανελκυστήρες στις εγκαταστάσεις σας και να προσκαλέστε τους επισκέπτες/υπαλλήλους να κινηθούν την συγκεκριμένη ημέρα. Με την συμμετοχή σας αυτή θα υποστηρίξετε τις προσπάθειες μας να ενθαρρύνουμε περισσότερους πολυάσχολους ανθρώπους να κινηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Στην περίπτωση που είστε διατεθειμένοι να πάρετε μέρος σε αυτήν την πρωτοβουλία, 
θα χαρούμε να σας προμηθεύσουμε με αυτοκόλλητα και ταινίες για να σας βοηθήσουμε να προετοιμάσετε τις εγκαταστάσεις σας. Θα θέλαμε επίσης να σας καλέσουμε να επικοινωνήσετε την πρωτοβουλία αυτή από πριν με τα μέσα που διαθέτετε έτσι ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες των κτιρίων σας και να γνωρίζουν τους σκοπούς αυτής της κινητοποίηση ς για να πάρουν μέρος.

Όλες οι δράσεις της Ημέρας χωρίς Ασανσέρ είναι εθελοντικές και πρέπει να λάβουν υπόψην τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία ή ιατρικές παθήσεις.


Tην πρώτη Ημέρα χωρίς Ασανσέρ, στις 5 Ιουνίου 2015 συμμετείχαν 60 πόλεις σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη και
 στην Ελλάδα έκλεισαν συμβολικά τους ανελκυστήρες στα δημόσια κτίρια 10 Δήμοι (Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Σκύδρας, Κοζάνης, Δράμας, Φαρσάλων, Χαϊδαρίου, Ψυχικού-Φιλοθέης, Καλαμάτας και Χερσονήσου), η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αττικής, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη.

Την δεύτερη Ημέρα χωρίς Ασανσέρ, στις 13 Μαΐου 2016 πήραν μέρος η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σε 3 δημοτικά κτήρια, ο Δήμος Θεσσαλονίκης. ο Δήμος Δράμας, ο Δήμος Καστοριάς,

ο Δήμος Σκύδρας, ο Δήμος Φαρσάλων, ο Δήμος Λειβαδιάς και ο Δήμος Κομοτηνής. Επίσης 12 κτίρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επίσης στα κτίρια των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, ενώ ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) κάλεσε και τις δύο χρονιές, τους επιβάτες να πάρουν μέρος από τους ηλεκτρονικούς πίνακες στα λεωφορεία και τις στάσεις. Πήραν μέρος επίσης και ιδιωτικές επιχειρήσεις συμμετέχοντας έτσι στην εκστρατεία της ISCA “NowWeMove” για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας.

Θα χαρούμε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σας στην 
τρίτη παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Ασανσέρ.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Γεώργιο Φαρφαρά, στο τηλ 6936888967

Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες:

Βρείτε επισυναπτόμενα αρχεία με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις και υλικό για δημοσιοποίηση.
Επίσης μπορείτε να δείτε τον Οδηγό συμμετοχής 2017
Ευχαριστούμε για την συνεργασία
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ είναι μέρος της εκστρατείας NowWeMove που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό - #BeActive 
Για την «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ»
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
Γεώργιος Φαρφαράς
Τηλ. Επικοινωνίας
6936-888967

Εκστρατεία NowWeMove

Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Ασανσέρ

Βρες την Κίνησή σου και Κινήσου! Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κϊνησης
MOVE WEEK 29/5 – 04/06/201www.greece. moveweek.eu


-- 
Στην διάθεσή σας

Γιώργος Φαρφαράς
Eθνικός Συντονιστής NowWeMove
6936 888967
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝΣΕΠ
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Website:        http://www.greenwayscoop.gr
..........................................................................
Βρες την Κίνησή σου και Κινήσου!
http://nowwemove.com/

htt

Δεν υπάρχουν σχόλια: