Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα των Αναπήρων, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Καθημερινότητά τους

Εν όψει της 3ης Δεκεμβρίου Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τo Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και η αμκε Πρωτοπορία σε συνεργασία με το  Δήμο Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Σ.Α.μεΑ), τον  Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ) και το Κέντρο  «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος»  συνδιοργανώνει  εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα των Αναπήρων, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Καθημερινότητά τους.
 Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού της πόλης μέσω προβολών DVD, διάθεσης ενημερωτικού υλικού και βιωματικών  δράσεων για την καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία. Παράλληλα θα υπάρξουν δράσεις για την ανάδειξη της αξίας και  της αναγκαιότητας χρήσης του Λευκού Μπαστουνιού καθώς και της χρήσης ενός Σκύλου Οδηγού.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017 στις 10:00 – 14:00 και 16:00-20:00 στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνουν διάφορες βιωματικές δράσεις σχετικά με τις Τεχνικές Βλέποντος Οδηγού και παρουσίαση τεχνικών συνοδείας, παρουσίαση της γραφής Τυφλών Braille και δράσεις με Προσομοιωτή Σκύλου Οδηγού - Dog Sim. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν διαδρομές με Εκπαιδευόμενο ή Εκπαιδευμένο Σκύλο Οδηγό.

 Παράλληλα, στις 6:00 το απόγευμα θα υπάρξει και μουσικοψυχαγωγικό πρόγραμμα από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής του ΚΕΑΤ.
Πληροφορίες : Φωτης Μπιμπασης 6974530195Δεν υπάρχουν σχόλια: