Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

για την βιώσιμη κινητικότητα στην Θεσσαλονίκη ...

- Ευρεία συζήτηση για την βιώσιμη κινητικότητα στην Θεσσαλονίκη .

Απόψεις και ιδέες με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο

Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης».  Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΜΕΘ, Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, εκπρόσωποι απ’όλες τις πτέρυγες του Συμβουλίου, εκπρόσωποι του δήμου Θεσσαλονίκης, φορέων, ομάδων πολιτών και απλοί πολίτες.
Όλοι τους κατέθεσαν απόψεις και γνώμες που συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας γενικής εικόνας για το ζήτημα της υφιστάμενης κατάστασης του συστήματος μεταφορών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπαν άνθρωποι από ομάδες Ατόμων με Αναπηρία, που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή κίνησή τους στην πόλη. Ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, και άτομα με πρόβλημα όρασης, πρότεινε σειρά παρεμβάσεων που θα βοηθήσουν στην επίλυση των ζητημάτων αυτών.
Η Βούλα Πατουλίδου, από την πλευρά της, τόνισε πως οι προσπάθειες και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα πρέπει να έχουν διάρκεια ενώ απαιτείται συνεννόηση όλων των φορέων.
Στο βίντεο του Life-Events.gr μπορείτε να δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές τοποθετήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: