Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

«Σκοπός είναι η Θεσσαλονίκη να εκπέμπει πρόοδο»

«Σκοπός είναι η Θεσσαλονίκη να εκπέμπει πρόοδο» 


Ημερίδα παρουσία Υπουργών και Φορέων

Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από τα δημόσια έργα και τις δημόσιες επενδύσεις τόνισαν οι ομιλητές στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου το παρών έδωσαν Υπουργοί της Κυβέρνησης ως οι βασικοί εισηγητές, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Φορείς και πολίτες, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που είχαν να κάνουν με το μεγάλο στόχο της ανάπτυξης και ειδικά σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη και τα δημόσια έργα που είναι σε εξέλιξη.
Ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ως ο πλέον αρμόδιος για τα έργα, αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια στην πόλη, στεκόμενος στο Μετρό, τον ΟΑΣΘ, τις Εθνικές Οδούς και άλλες παρεμβάσεις.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, αναπτύσσοντας περαιτέρω την κυβερνητική πολιτική, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του: «Τα τρία τελευταία χρόνια καταφέραμε να γίνουν έργα που θεωρούνταν ανέδοτα, όπως οι σήραγγες στα Τέμπη. Η Πολιτεία μπορεί να επενδύει στην ανάπτυξη μιας πόλης. Σκοπός είναι η Θεσσαλονίκη να εκπέμπει πρόοδο».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της ανάπλασης του χώρου της Εκθεσης, των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Σκόδρα, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και της ανάπλασης του παλιού Σιδηροδομικού Σταθμού.
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν επίσης οι Πάρις Μπίλιας, Πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, το μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης, κ.α.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: