Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Ο ΟΑΣΘ παρέλαβε τα πρώτα επιδιορθωμένα λεωφορεία από την ΕΛΒΟ

Ο ΟΑΣΘ παρέλαβε τα πρώτα επιδιορθωμένα λεωφορεία από την ΕΛΒΟ 

Κάθε εβδομάδα 3 λεωφορεία θα βγαίνουν στους δρόμους

Ο ΟΑΣΘ παρέλαβε σήμερα τρία επιδιορθωμένα λεωφορεία από την ΕΛΒΟ, σε υλοποίηση της συμφωνίας των δύο φορέων της Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία έχει τα πρώτα αποτελέσματα και τρία οχήματα μετά από εβδομάδες επισκευών από τους μηχανικούς της ΕΛΒΟ θα βγουν στους δρόμους της πόλης ενισχύοντας τον στόλο. Κάθε εβδομάδα τρία λεωφορεία θα παραδίδονται στον ΟΑΣΘ προς όφελος των πολιτών για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνησή τους.
Στη σημερινή παράδοση των λεωφορείων, από πλευράς των Οργανισμών το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, το μέλος του ΔΣ, Φώτης Μπίμπασης και ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ΕΛΒΟ, Δημήτρης Κατερτζής.
Ο κ.Παππάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις ενέργειες του ΟΑΣΘ σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στην υπόσχεση που είχε δώσει στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης: «Για να ξεκινήσει η διαδικασία των συντηρήσεων έπρεπε πρώτα να εξυγιάνουμε σε σημαντικό βαθμό το δικό μας Οργανισμό. Οταν παραλάβαμε βρήκαμε στο ταμείο μας μόνο 1 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή χρωστάγαμε 106 εκ. Ηδη έχουμε ένα ταμειακό προγραμμα που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με 12μηνη προοπτική και μάλιστα κυλιώμενη.
Ηδη έχουμε ανταποκριθεί σε μια υπόσχεση που είχαμε δώσει πριν από 40 ημέρες. Είχαμε πει πως εντός τριών μηνών θα είμαστε σε θέση να βάλουμε άλλα 50 λεωφορεία στην πόλη. Τα λεωφορεία θα βγουν περίπου ένα μήνα νωρίτερα. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά έχουμε διασφαλίσει οικονομίες για το ελληνικό δημόσιο τις τάξεως 22-23 εκ.».
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ…
Από την πλευρά του, ο κ.Κατερτζής έκανε γνωστό πως η ΕΛΒΟ εκτός από τη συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, υπάρχει επικοινωνία με το Ιράκ για την κατασκευή 250 με 300 Ηummer oχημάτων, έργο προϋπολογισμού σημαντικά άνω των 50 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, και από τη Αίγυπτο προκύπτει ενδιαφέρον για την παραχώρηση 92 αρμάτων μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: