Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Η Ευρώπη του μέλλοντος στο επίκεντρο συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη

Η Ευρώπη του μέλλοντος στο επίκεντρο συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη.


Χρήσιμες τοποθετήσεις για το αύριο της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλήθηκε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει σωρεία ζητημάτων που προκλήθηκαν εν πολλοίς από τη οικονομική κρίση. Αρκετοί θεωρούν πως βγήκε σημαντικά πληγωμένη, χάνοντας κι ένα κράτος-μέλος (την Ευρωπαϊκή Ένωση) αλλά και με την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων. Ωστόσο, η Ε.Ε. έχει μέλλον.
Αυτό συζητήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα: «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης -η πρόκληση της μετανάστευσης και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια» που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Βέροιας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Θεσσαλονίκης (EDICs).
Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι Ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης, ο διευθυντής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, επαγγελματιών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Φώτης Μπίμπασης, ομάδες πολιτών κ.α.
Το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο θα συνεχιστεί αύριο, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στη Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: