Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από καινοτόμες δράσεις!


Σε εξέλιξη το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Με την παρουσία πολλών παιδιών από σχολεία της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 8.
Κεντρικός θεματικός άξονας είναι η ανακύκλωση στην εκπαίδευση. Η προβολή και η ανάδειξη των οφελιών από την ανακύκλωση είναι βασική στρατηγική ξεκινώντας από τη νέα γενιά που είναι κι αυτή που θα διαδραματίσει το σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Μαΐου.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων – Στόχοι 2018-19». Εισηγητές ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), Δημήτρης Παπασωτηρίου, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο βίντεο του Life-Events.gr μπορείτε να δείτε τι δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου Φώτης Μπίμπασης…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: