Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

BALKANNABIS EXPO 2018 στην Τεχνόπολη

kanabievent

BALKANNABIS EXPO 2018 στην Τεχνόπολη

Διεθνής Έκθεση και Συνέδρια για την ιατρική και βιομηχανική κάνναβη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 1-3 Ιουνίου 2018

Η μεγαλύτερη διεθνής εμπορική έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα, BALKANNABIS EXPO, μετράει αντίστροφα.
Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από την 1η έως τις 3 Ιουνίου 2018, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την παγκόσμια βιομηχανία της κάνναβης.
Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης BALKANNABIS EXPO 2018, θα συναντηθούν οι πλέον καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, καλλιεργητές, παραγωγοί και επιστήμονες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την παρουσίαση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.
BALKANNABIS_ EXPO

Διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Η έκθεση BALKANNABIS EXPO, με 120 εκθέτες, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός ανοίγοντας το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας κάνναβης.
Η χώρα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική, αναφέρουν οι διοργανωτές στο σχετικό δελτίο τύπου, επιχειρηματική και ερευνητική αξιοποίηση της κάνναβης για βιομηχανικούς και ιατρικούς σκοπούς εξαιτίας του κλίματος και της γεωμορφολογίας της. Με το νέο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο για τη Βιομηχανική και Φαρμακευτική Κάνναβη, η χώρα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην καθιέρωση της βιομηχανίας της κάνναβης στα Βαλκάνια, δημιουργώντας περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας. Η παγκόσμια αγορά της νόμιμης κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.
Οι δυνατότητες εξαγωγής Φαρμακευτικής και Βιομηχανικής Κάνναβης από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα εκτιναχθούν, ενώ ήδη εκδηλώνεται αξιοσημείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Τα παραδείγματα χωρών όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ουρουγουάη δείχνουν το δρόμο προς ένα ορθολογικό και ολοκληρωμένο μοντέλο νόμιμης παραγωγής και εκμετάλλευσης του φυτού. Γινόμαστε κι εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
kannbis

Επαγγελματικά σεμινάρια

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο της έκθεσης από την 1η έως τις 3 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων θα διοργανωθούν τα επαγγελματικά σεμινάρια:

  • Πιστοποίηση στη Θεραπεία μέσω της Κάνναβης (Cannabis Care Certification – CCC) για επαγγελματίες του χώρου της υγείας (Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, 13.00 – 15.30, κτήριο INNOVATHENS)
  • Φαρμακολογία της Κάνναβης (Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, 16.00 – 18.30, κτήριο INNOVATHENS).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κάνναβη και τα Κανναβινοειδή (ICCI – International Cannabis and Cannabinoids Institute) από την Πράγα της Τσεχίας, και απαιτείται προεγγραφή (registration) καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Μπορείτε να στείλτε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και email, ειδικότητα) στο production@balkannabisexpo.com
Το πρώτο σεμινάριο αφορά μια εισαγωγή στη φροντίδα μέσω της κάνναβης από το επιστημονικό προσωπικό του ICCI και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για ιατρούς «Πιστοποίηση στη θεραπεία μέσω της Κάνναβης».
Το δεύτερο πραγματοποιείται από τον διεθνούς διεθνούς φήμης ιατρό και ερευνητή Ethan Russo με θέμα τη Φαρμακολογία της Κάνναβης, τις θεραπευτικές προσεγγίσεις και τις δοσολογίες.
kannabis

Διεθνή συνέδρια

Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει κομβικό σημείο δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας: εκτός από τα σεμινάρια, στις 1 και 2 Ιουνίου στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθούν δύο συνέδρια με 40 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους, ανοιχτά στο κοινό.
Την Παρασκευή 1 Ιουνίου (12.00- 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84) θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο «Η επιστήμη της ιατρικής Κάνναβης» με την συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών (Ethan Russo, Bonnie Goldstein, Franjo Grotenhermen, Javier Pedraza Valiente), επιστημόνων (Lumis Hanus, David Meiri, Guillermo Velasco, Tanja Bagar, Paul Hornby, Pavel Kubu), επιχειρηματιών(Boaz Wachtel, Marco Cappiello), δημοσιογράφων (Marc Walsh), ασθενών (Steph Sherer) καιακτιβιστών (Farid Ghehioueche).
Το Σάββατο 2 Ιουνίου (12.00 – 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84), το συνέδριο, με τίτλο «Συνάντηση Κορυφής για την Βιομηχανική Κάνναβη» με θέμα την βιομηχανική χρήση και απευθύνεται σε παραγωγούς και καλλιεργητές.

Εμπειρίες ασθενών

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια για ασθενείς σχετικά με την οικιακή καλλιέργεια για ιατρική χρήση, καθώς και παρουσιάσεις εμπειριών ασθενών από τα Βαλκάνια που χρησιμοποιούν θεραπευτικά την κάνναβη παρατηρώντας ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων των ασθενειών τους.

Η BALKANNABIS 2018 δεν είναι απλά μία ακόμη EXPO

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η BALKANNABIS EXPO, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, προσφέρει στο κοινό έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση, παρουσίαση καινοτομιών και προϊόντων, δικτύωση με τις πιο δραστήριες εταιρίες, ανάπτυξη των επιχειρηματικών προοπτικών του κλάδου.
Χαιρετισμό έχουν κληθεί να απευθύνουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: