Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Σχολή Τυφλών: Χρειάζεται τη στήριξη του δήμου για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς .

Σχολή Τυφλών: Χρειάζεται τη στήριξη του δήμου για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς .


Παραμένει κλειστή τα τελευταία δύο χρόνια

Την παιδική… χαρά τους αναζητούν τα παιδιά του ειδικού και του ολοήμερου σχολείου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης καθώς και της γύρω περιοχής, αφού τα τελευταία δύο χρόνια λόγω προβλημάτων δεν λειτουργεί. Αυτό που επιθυμούν τόσα τα ίδια όσο και οι άνθρωποι της Σχολής είναι η άμεση ανακατασκευή της ώστε και πάλι να αποτελέσει ένα πάρκο ανεμελιάς, χαράς και παιχνιδιού.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε διαβεβαιώσει τους δασκάλους αλλά και τους ανθρώπους της Σχολής Τυφλών πως θα αναλάμβανε όλες τις εργασίες ανακατασκευής, παρότι ο χώρος δεν ανήκει στον Δήμο. Βέβαια, εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα δημόσιο χώρο ενώ το Δημοτικό Σχολείο της Σχολής υπάγεται στην σχολική επιτροπή.
Ο διευθυντής εκπαίδευσης της Σχολής Τυφλών και δάσκαλος, Βασίλης Μεσσαριτάκης και ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος της διοίκησης του Κέντρου Εκπαιδεύσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) μιλάνε στην κάμερα του Life-Events.gr για την ανάγκη κυρίως της ανακατασκευής της παιδικής χαράς.
Αυτό που σίγουρα αξίζει να τονίσουμε είναι πως πρόκειται για μία καλά φυλασσόμενη παιδική χαρά, όπου συνυπάρχουν παιδιά ανάπηρα και μη, που απολαμβάνουν μαζί το παιχνίδι ενώ υπάρχει χορηγία από την Υπατη Αρμοστία, η οποία ήδη έχει αγοράσει κάποια παιχνίδια που φιλοξενούνται στις αποθήκες του δήμου. Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι οι διαβεβαιώσεις να γίνουν πράξεις και οι μικροί μας φίλοι να βρουν και πάλι τη χαρά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: