Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Οι νέοι παίρνουν το λόγο – Σε λειτουργία το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης

Οι νέοι παίρνουν το λόγο – Σε λειτουργία το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του γ.γ. Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου

Στη φάση της υλοποίησης των δράσεων μπήκε το πρόγραμμα «Νεολαία 2017-2027» της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς με τη Θεσσαλονίκη να πρωταγωνστεί. Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) άρχισε χθες το διήμερο διαβούλευσης με σκοπό την παρουσίαση του πλάνου δράσεων της περιόδου 2018-2019. 
Στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισε η λειτουργία ενός νέου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης, που θα έχει ουσιαστικό ρόλο. Οπως εξήγησαν οι νέοι, μαθητές και φοιτητές που έλαβαν το λόγο, το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι «η ιδέα, το πλάνο και η δράση με κατάθεση προτάσεων στην ΚΕΔΗΘ, που εν συνεχεία θα τίθονται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και υλοποίηση».
Ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, που βρέθηκε χθες το απόγευμα στην παρουσίαση της δράσης, έκανε λόγο για τον καρπό της διαβούλευσης και σημείωσε πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά αυτή η πρωτοβουλία με στόχο να περάσει και σε άλλους ΟΤΑ της χώρας.
Από την πλευρά της, η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 , ανέλυσε τα βήματα που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα και τους κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Τελος, ο Φώτης Μπίμπασης με παρέμβασή του ως αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, έκανε κάλεσμα στους νέους από ευπαθείς ομάδες να συμμετέχουν στο όργανο αυτό. Το παρόν με χαιρετισμό στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης.
Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1) , θα γίνει η δεύτερη εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για τη Νεολαία.
Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση από τον γ. γ. Γραμματέα Παυσανία Παπαγεωργίου
https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=JzWtQMdTmIQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: