Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Αυτοψία σε περιφερειακός δήμους με τη βοήθεια του Φώτη Μπίμπαση

Απροσπέλαστα τα πεζοδρόμια – Παρανομίες και αναλγησία θέτουν σε κίνδυνο τους πεζούς !!!

Αυτοψία σε περιφερειακός δήμους με τη βοήθεια του Φώτη Μπίμπαση

Η ραγδαία αύξηση των καταστημάτων εστίασης είναι εμφανής. Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να βρει κάποιο μαγαζί για να φάει ή για να πιει τον καφέ του. Αυτό που μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως μια ευκολία, προκαλεί προβλήματα όταν οι επιχειρήσεις αποφασίζουν να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια σε σημεία που δεν έχουν την απαραίτητη άδεια και όταν οι έλεγχοι από τις δημοτικές αρχές δεν είναι αποτελεσματικοί.
Το ζήτημα δεν έχει προκύψει μόνο στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, αφού και στους περιφερειακούς δήμους τα πεζοδρόμια σε αρκετές περιπτώσεις καταλαμβάνονται από τα καταστήματα. Τα στενά δρομάκια που μένουν ανοικτά ώστε να μπορεί ο κόσμος να περάσει από τα πεζοδρόμια, πολλές φορές δε χωράνε παραπάνω από ένα άτομο. Η μεγαλύτερη δυσκολία εντοπίζεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ή μητέρες με καροτσάκια. Τότε, η προσπελασιμότητα από τα σημεία αυτά είναι αδύνατη και αναγκάζονται ακόμη και να βγουν στο δρόμο ώστε να συνεχίσουν το δρόμο τους, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το Life-Events.gr μαζί με το μέλος του Πράσινου Ινστιτούτου Φώτη Μπίμπαση, ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης, περπάτησε σε πεζοδρόμια περιφερειακών δήμων και η εικόνα δείχνει γλαφυρά το ζήτημα. Οπως εξηγεί ο Φώτης Μπίμπασης, τα μαγαζιά βγάζουν τραπεζοκαθίσματα παρανόμως και οι δημοτικές αρχές κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες αυτές. «Πρέπει να παρέμβει η πολεοδομία. Οι κατασκευές είναι παράνομες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: