Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

από την συνάντηση με την Monica frassoni

από την συνάντηση με την Monica frassoni .


Μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα για συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, πραγματοποίησε την Δευτέρα 2 Ιουλίου η συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ), Μόνικα Φρασόνι, με κύριο θέμα τις Ευρωεκλογές.. Στη συνάντηση συμμετείχαν η συνεκπρόσωπος των ΟΠ, Χριστίνα Ευθυμιάτου, οι εκπρόσωποι του κόμματος στο ΕΠΚ, Μαρία Πετεινάκη και Άρης Καλπίας και τα μέλη της ΕΓ και του ΠΣ, Παναγιώτης Νικολακόπουλος, Φώτης Μπίμπασης και Μυρσίνη Χαριτοπούλου. Στη συζήτηση συμμετείχε επίσης ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος των ΟΠ, Γιάννης Τσιρώνης.  Στη συνάντηση με την εκπρόσωπο του ΕΠΚ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη, οι επιλογές των Πράσινων Κομμάτων μπροστά στις Ευρωεκλογές του 2019, οι προτεραιότητες πολιτικών με στόχο ένα ισχυρό πράσινο στίγμα στην Ευρώπη αλλά και οι διεργασίες σε αναζήτηση προοδευτικών συνεργασιών σε εθνικά και ευρωπαϊκά πλαίσια.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν επίσης τα κρίσιμα θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας που αφορούν και την Ελλάδα αλλά και τις λοιπές μεσογειακές χώρες, και πιο συγκεκριμένα οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την προσφυγική κρίση.
     Η συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ), Μόνικα Φρασόνι, δήλωσε μετά τη συνάντηση : «Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ακόμη ευκαιρία να δηλώσουμε τη στήριξη μας στους Οικολόγους Πράσινους, το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που είναι μέλος και συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Επίσης ήταν μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη των Πράσινων Κομμάτων της Ευρώπης προς την Ελλάδα των κρίσεων και την κοινή δέσμευση προς αληθινά βιώσιμες επιλογές και δημοκρατικές επιλογές για την Ευρώπη».
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που είναι μέλος, υποστηρίζεται και συνεργάζεται άμεσα με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Σχετικά με τη συνάντηση η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Χριστίνα Ευθυμιάτου, δήλωσε:
«Η σημερινή συνάντηση με την συμπρόεδρο του ΕΠΚ μας έδωσε τη δυνατότητα ενημέρωσής της για τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων του Πανελλαδικού Συμβουλίου αλλά και του Καταστατικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και να μεταφέρουμε το θετικό κλίμα διαλόγου και σύνθεσης που επικράτησε και δίνει αισιοδοξία για την πορεία των Οικολόγων Πράσινων μπροστά στις εκλογικές μάχες του 2019. Πιο συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε στις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συμβουλίου για συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου με τον ευρύτερο εναλλακτικό οικολογικό χώρο, σε υλοποίηση των αποφάσεων του Συνεδρίου μας για τις Ευρωεκλογές, αλλά και Επιτροπής Προγράμματος για την επικαιροποίηση και κωδικοποίηση των θέσεων του κόμματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: