Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

«Αυτή τη φορά ψηφίζω» – Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Europe Direct-ΚΕΔΗΘ για τις Ευρωεκλογές 


«Αυτή τη φορά ψηφίζω» – Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ιστορίας της και οι Ευρωεκλογές του 2019 θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές.   Η προσέλευση του κόσμου, και ειδικά των νέων, στις κάλπες είναι ένα ζητούμενο με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινά καμπάνια ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών.
Με σύνθημα «Αυτή τη φορά ψηφίζω» πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ανοικτή εκδήλωση στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕ∆ΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης), με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.  Παρουσία πλήθους κόσμου, και πολλών νέων, οι εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.
Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα το οποίο προβλήθηκε στην εκδήλωση, απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ – GUE/NGL), Δημήτρης Παπαδημούλης, που κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 καθώς όπως τόνισε πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη εκλογική διαδικασία. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «Χρειαζόμαστε η χώρα μας να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Στις επικείμενες ευρωεκλογές διακυβεύονται οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ – η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ευημερία, η ειρήνη, η ασφάλεια, η ίδια η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα – μέσα από την ανησυχητική άνοδο ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων που σπέρνουν το διχασμό, το μίσος στις κοινωνίες μας, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς, στα κλειστά σύνορα».
Επίσης, τόνισε, ότι «διακυβεύεται η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, μέσα από τις καταστροφικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας…  Διακυβεύεται και το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας. Θέλουμε μια Ευρώπη που θα έχει στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών της ή μια Ευρώπη που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα λίγων και ισχυρών και θα κάνει πως δεν ακούει τις ανησυχίες των πολλών;»
Ακολούθησαν οι ομιλίες των Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη, εκπροσώπου Τύπου, Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Μαρίας Πασχαλίδου, προέδρου ΚΕΔΗΘ, Χρύσας Αντωνίου, επικεφαλής Europe Direct-ΚΕΔΗΘ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή (ΚΚΕ – NI), Γιώργου Μοσχόβη, Αναπληρωτή Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και Χρήστου Φραγκονικολόπουλου, αναπληρωτή καθηγητής ∆ιεθνών Σχέσεων ΑΠΘ.
Στο βίντεο του Life-Events.gr μπορείτε να δείτε δηλώσεις από τη σημερινή εκδήλωση, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου και να μάθετε γιατί πρέπει να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές το Μάιο του 2019.

#αυτήτηφοράψηφίζω.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: