Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Τι θα γίνει με το Γηροκομείο Τυφλών στη Θεσσαλονίκη;

Τι θα γίνει με το Γηροκομείο Τυφλών στη Θεσσαλονίκη;


Ανοιχτή επιστολή του Φώτη Μπίμπαση, προς τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης

Ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος του Πανελλήνιου Συμβουλίου Οικολόγων Πράσινων, απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, ζητώντας τους να δηλώσουν τη θέση τους καθώς και να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν σε περίπτωση που εκλεγούν, σχετικά με τη δημιουργία γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη.
Οπως ο ίδιος τονίζει στην επιστολή του, πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το   2007, μετά τη δωρεά του φιλανθρωπικού σωματείου «Οργάνωση Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος-O Ήλιος» και παρότι υπήρξαν υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή του Φώτη Μπίμπαση, προς τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής:
«ΠΡΟΣ: Υποψήφιους Δημάρχους Θεσσαλονίκης
ΘΕΜΑ: Δημιουργία Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη
Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,
Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή και με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, απευθύνω πρόσκληση – ερώτηση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους για το δήμο Θεσσαλονίκης, να δηλώσουν τη θέση τους και να ξεκαθαρίσουν τους σκοπούς τους, σχετικά με τη δημιουργία γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη.
Μία απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο την άνοιξη του 2007, μετά τη δωρεά του φιλανθρωπικού σωματείου «Οργάνωση Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος-O Ήλιος», η οποία, αν και υπήρξαν υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Η δημιουργία ενός Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των Τυφλών είναι απαραίτητη και αποσκοπεί αρχικά στην προστασία των τυφλών τρίτης ηλικίας, ενώ παράλληλα καλύπτει ένα σημαντικό κενό σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, δεδομένου ότι τα ΑμεΑ όταν φθάνουν στην τρίτη ηλικία, αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες που απαιτούν τη μέγιστη δυνατή φροντίδα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι τυφλοί τρίτης ηλικίας δεν γίνονται αποδεκτοί στα γηροκομεία της χώρας, επειδή έχουν ανάγκη συνοδείας.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, παράλληλα με το Γηροκομείο θα λειτουργήσει και ένα πνευματικό κέντρο για την πολιτιστική καλλιέργεια των τυφλών, ενώ θα παρέχεται ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ατόμων με πολλαπλή αναπηρία που έχουν και πρόβλημα όρασης.
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί αξιοπρεπή διαβίωση στα Ατομα με Αναπηρία τρίτης ηλικίας και να αποτελέσει ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Με εκτίμηση
Φώτης Μπίμπασης
Μέλος του Πανελλήνιου Συμβουλίου
Οικολόγων Πράσινων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: