Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσβασιμότητα και δικαίωμα στη μετακίνηση για ΑμεΑ

metro thessalonikis

Ο Φώτης Μπίμπασης επισκέφθηκε τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό, το Σταθμό Σιντριβάνι/ Έκθεση

Το κενό σε προσβάσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα, για τα άτομα με αναπηρία, έρχεται να καλύψει το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με υποδομές ανάλογες με αυτό της Αθήνας.
metro thessalonikis
Απολύτως προσβάσιμο, φιλικό και ασφαλές, αναμένεται να προσφέρει σημαντικές παροχές στους σταθμούς και στους συρμούς, καθώς και στο ευρύτερο περιβάλλον, διευκολύνοντας έτσι τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και υλοποιώντας το δικαίωμά τους στη μετακίνηση.
Ο Φώτης Μπίμπασης, ο ίδιος άτομο με αναπηρία, επισκέφθηκε τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό μετρό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Σταθμό Σιντριβάνι / Έκθεση και δείχνει πόσο εύκολα μετακινείται ήδη σ’ αυτόν.
Η κάμερα του Life-Events.gr καταγράφει την πρόσβαση του Φώτη Μπίμπαση στο σταθμό, τόσο εντός αλλά και εκτός του χώρου, με τη χρήση του μπαστουνιού του στις οδεύσεις τυφλών. Δείτε την πορεία που ακολουθεί από τον εξωτερικό χώρο του Σταθμού, μέχρι και την πλατφόρμα μετεπιβίβασης και δεν μπορεί να μη διαπιστώσετε πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν, για όλα τα άτομα με πρόβλημα όρασης καθώς και όλα τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
metro thessalonikis
Γενικά, για τη διευκόλυνση και για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στο Μετρό Θεσσαλονίκης, εκτός από τις οδεύσεις τυφλών, θα υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι ασανσέρ, πλακοστρώσεις με ράμπες, γραφικές παραστάσεις με πιο ευανάγνωστα στοιχεία και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: