Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή Φώτη Μπίμπαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία ενός Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη.


ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Σίμο Μπενσασσών

     ΘΕΜΑ: Δημιουργία Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

    Αξιότιμε κύριε Μπενσασσών,

Με την παρούσα επιστολή, απευθυνόμενος και στο θεσμικό ρόλο στον οποίο κατέχεται, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σας ζητώ να συμπεριλάβετε σε ειδική συνεδρίαση ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης τη Δημιουργία Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη.
Επί του θέματος να προσκληθούν και να τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης.   

Υπενθυμίζω πως η Δημιουργία Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη ήταν μία απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο την άνοιξη του 2007, μετά τη δωρεά του φιλανθρωπικού σωματείου «Οργάνωση Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος-O Ήλιος», η οποία, αν και υπήρξαν υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Η δημιουργία ενός Γηροκομείου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των Τυφλών είναι απαραίτητη και αποσκοπεί αρχικά στην προστασία των τυφλών τρίτης ηλικίας, ενώ παράλληλα καλύπτει ένα σημαντικό κενό σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, δεδομένου ότι τα ΑμεΑ όταν φθάνουν στην τρίτη ηλικία, αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες που απαιτούν τη μέγιστη δυνατή φροντίδα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι τυφλοί τρίτης ηλικίας δεν γίνονται αποδεκτοί στα γηροκομεία της χώρας, επειδή έχουν ανάγκη συνοδείας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, παράλληλα με το Γηροκομείο θα λειτουργήσει και ένα πνευματικό κέντρο για την πολιτιστική καλλιέργεια των τυφλών, ενώ θα παρέχεται ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ατόμων με πολλαπλή αναπηρία που έχουν και πρόβλημα όρασης.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί αξιοπρεπή διαβίωση στα Άτομα με Αναπηρία τρίτης ηλικίας και να αποτελέσει ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.Με εκτίμηση
Φώτης Μπίμπασης
Υποψήφιος Δημοτικός
Σύμβουλος με την παράταξη
της Υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Νοτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: