Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Tο πρόγραμμα του συνδυασμού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε χθες η εκδήλωση-παρουσίαση της Συμμαχίας Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού-Εύοσμου, οι ομιλίες, το πρόγραμμα του συνδυασμού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
- η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ενημέρωση της Κωσταντίνας Πειλήδου- Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής που μας άνοιξε εντελώς νέους ορίζοντες,
- η ομιλία-μαρτυρία της Ανδρομάχης Δημητριάδου-Πρόεδρου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η οποία μας εξέθεσε την καθημερινότητα των ΑΜΕΑ εκ των έσω,
- Η ομιλία παρέμβαση του πρώην δημάρχου Ελευθερίου-Κορδελιού Στάθη Καϊτετζίδη που αποκάλυψε τις προσπάθειες αλλά και την πικρή, σημερινή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στον δήμο μας - και ήταν απόλαυση να τον ακούς-,
Και φυσικά, η ομιλία του ΝΙΚΟΥ ΖΥΓΑ, όπου εκδηλώθηκαν πλήρως οι προθέσεις και το πρόγραμμα της Συμμαχίας Πολιτών, όπου για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον δήμο μας:
#ΘΑ_ΥΠΑΡΞΕΙ Πρόβλεψη για οριζόντια προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των Πολιτών μας με αναπηρία θα αποτελεί τη βασική παράμετρο σε κάθε έργο Αστικής ανάπλασης η πεζοδρόμησης. Θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε το 5% του τεχνικού προγράμματος να επενδύεται σε παρεμβάσεις προσπελασιμότητας Ατόμων με αναπηρία.
_  #ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ Την ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία.
Οι υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχονται από το Γραφείο απευθύνονται όχι μόνον στα άτομα με Αναπηρία, αλλά και στις οικογένειές τους αλλά και όσους βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους και περιλαμβάνουν την μελέτη, προβολή και την επίλυση θεμάτων πρόσβασης στο δομημένο αστικό περιβάλλον, όπως σε σχολεία, καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς.
_Άλλη σημαντική υπηρεσία του Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία άμεσα σχετισμένη με την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση τους θα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για ζητήματα πρόσβασης, στάθμευσης και γενικότερα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών με αναπηρία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε απόλυτη συνεργασία και αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο.
#ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ_ΘΕΡΜΑ Για την παρουσία τους και τις εξαιρετικές τους ομιλίες την Κωνσταντίνα Πηλείδου, την Ανδρομάχη Δημητριάδου, τον Στάθη Καϊτετζίδη, και τον Φώτη Μπίμπαση, άτομο με προβλήματα όρασης και Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την παρέμβαση-ομιλία του. 
- Μετά το πέρας τον ομιλιών ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του κοινού και των ομιλητών που μόνο ως εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί.
#ΟΠΩΣ_ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ_ΔΗΛΩΣΕ Κατά την διάρκεια της εξαιρετικής της ομιλίας η κ. Πηλείδου,
Συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: