Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Μπίμπασης: «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο όσον αφορά τον πλανήτη»

Μπίμπασης: «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο όσον αφορά τον πλανήτη»

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου, Φώτης Μπίμπασης, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μία ημέρα που μας υπενθυμίζει τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και η ανθρωπότητα. Σίγουρα μία ημέρα δεν αρκεί, μπορεί όμως να αποτελέσει την αφετηρία για προβληματισμό και να μας κινητοποιήσει ώστε να κάνουμε κάτι άμεσα για τον πλανήτη μας.
Το σίγουρο είναι πως ο πλανήτης και η προστασία του είναι πέρα και πάνω από τους αριθμούς και τα συμφέροντα. Και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε και να προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε γι’ αυτό. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο! Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι τραγικά… Ενα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση, οι ωκεανοί είναι υπό πίεση, η ατμοσφαιρική ρύπανση αφαιρεί επτά εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και καταστρέφει την ανάπτυξη των παιδιών. Μεταξύ φυσικά των δυσάρεστων συνεπειών στον πλανήτη μας, απόρροια της κακομεταχείρισης του, είναι φυσικά η υπερθέρμανση και η κλιματική αλλαγή.
Στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους πως αποτελεί ευθύνη και χρέος μας να παραδεχθούμε το πρόβλημα και να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Πρέπει να αγωνιστούμε και να εργαστούμε με συνέπεια για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, να διατηρήσουμε τους φυσικούς πόρους και να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας πρέπει να μας απασχολήσει, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία, η αναβάθμιση της γεωργίας κτλ.  Η αγωνία για το τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές είναι μεγάλη, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να εργαστούμε γι’ αυτό, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: