Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019

  • Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 24/11ου στις 11,30πμ στην πλατεία Εύοσμου μπροστά από το δημαρχείο, στο πράσινο κιόσκι να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις από κοινού με τον δήμο Κορδελιού Εύοσμου και την I.R.Hellas coop. Συμμετέχοντας όλοι μας Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων. Έχουμε θέσει ως στόχο την μείωση των υγρών αποβλήτων τηγανελαίων στον δήμο μας κατά 70% Έως σήμερα έχουμε ενημερώσει στον δήμο Κορδελιού Εύοσμου 20 Σχολεία, ευαισθητοποιώντας 2.930 μαθητές,Κάλεσμα του ΕΟΑΝ για συμμετοχή
στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
(16-24 Νοεμβρίου 2019)
Με κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται
να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (16-24 Νοεμβρίου 2019), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση (Reduce, Reuse, Recycle)».
Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων. Το διάστημα που θα πρέπει να υλοποιηθεί η δράση είναι μεταξύ 16-24 Νοεμβρίου 2019 (επισυνάπτονται οδηγίες).
Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορείτε να βρείτε μία σειρά ιδεών ή να επιλέξετε τη δική σας, αλλά και να κάνετε την εγγραφή σας  έως τις 8 Νοεμβρίου 2019, ακολουθώντας τις οδηγίες. Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων  υλοποιήθηκαν 14.000 δράσεις. Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας για ακόμη περισσότερες δράσεις.
Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτονται: Οδηγίες για διοργανωτές δράσεων (στα ελληνικά και στα αγγλικά) www.ewwr.eu/actions, καθώς και οι συμμετοχές προηγούμενων ετών και τα βραβεία που δόθηκαν www.ewwr.eu/en/ideas/awards.
 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας
 Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης
Διεύθυνση Πρόληψης, Έρευνας & Επικοινωνίας
Τ: 210 8647420, E: press@eoan.gr
Οδηγίες στο επισυναπτόμενο αρχείο:


Επισυναπτόμενο αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: