Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Στα «27α Αλεξάνδρεια» το Project Descroptio visible sports for all

Στα «27α Αλεξάνδρεια» 

το Project Descroptio visible sports for all !

Στο διεθνές κολυμβητικό meeting «27α Αλεξάνδρεια», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Δεκεμβρίου 2019 στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, μεταξύ άλλων θα υπάρξει συνεργασία του ΠΑΟΚ με το «Project Descroptio visible sports for all»,  project  το οποίο στοχεύει να δώσει μόνιμη και διαρκή πρόσβαση και βιωματική εμπειρία για οποιαδήποτε αθλητικό γεγονός σε άτομα με αναπηρία όρασης, δηλαδή τυφλούς & άτομα περιορισμένης όρασης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα λοιπόν  σε κολυμβητικούς αγώνες  θα  υπάρχει παρουσία της κοινότητας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και εφαρμογή πιλοτικά της μεθόδου DESCROPTIO στο άθλημα, που πρόσφατα βραβεύτηκε παν-ευρωπαϊκά σαν καλή πρακτική, αναφορικά με βάση την καμπάνια «Equal Sports For All».

Επίσης, συμβολικά, στις απονομές μεταλλίων θα συμμετέχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες - σύμβολα του αθλητισμού, όπως Παρα-Ολυμπιονίκες και εμπλεκόμενοι διοικητικά με τον αθλητισμό.

Με αυτό τον τρόπο, προβάλλεται η ισότητα στον αθλητισμό, μέσα από την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε πρώτο πλάνο σε αθλητικά γεγονότα, όπως τα «27α Αλεξάνδρεια».

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: