Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Προς την Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν, την Καγκελάριο Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ και όλους τους ηγέτες της ΕΕ:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σε λίγες μέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνει ένα φιλόδοξο Σχέδιο Ανάκαμψης απ’ τον κορωνοϊό που θα μπορούσε να φέρει την πράσινη επανάσταση που χρειαζόμαστε. Αλλά ρυπογόνες εταιρείες και καρβουνολάγνες κυβερνήσεις προσπαθούν να το σαμποτάρουν!
Γι’ αυτό το Avaaz ενώνει τη φωνή του με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, επιχειρήσεις και οργανώσεις για να στηρίξουμε το σχέδιο και να διεκδικήσουμε την πράσινη ανάκαμψη που έχει ανάγκη η Ευρώπη.
Και οι 3 ισχυρές γυναίκες της ΕΕ έχουν τη δύναμη να το κάνουν πραγματικότητα.
Υπόγραψε με ένα πάτημα για να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις των ρυπογόνων εταιριών και να στηρίξουμε το σχέδιο για μια πράσινη Ευρώπη με 1 εκατ. φωνές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ευρωβουλευτές θα παραδώσουν τις φωνές μας απευθείας στις 3 γυναίκες αλλά και στα μέσα ενημέρωσης κατά την κρίσιμη συνεδρίαση αυτή τη βδομάδα:

ΥΠΟΓΡΑΦΩ

  
Προς την Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν, την Καγκελάριο Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ και όλους τους ηγέτες της ΕΕ:

Έχετε τη δύναμη να οδηγήσετε την Ευρώπη και τον κόσμο μέσα από τις σκοτεινές μέρες αυτής της πανδημίας σε ένα πιο φωτεινό, πιο πράσινο μέλλον.

Μπορείτε να κάνετε την Πράσινη Συμφωνία το δικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης, επενδύοντας εκατοντάδες δισ. ετησίως για να δημιουργήσουμε πράσινες θέσεις εργασίας και να κάνουμε τις οικονομίες μας πιο καθαρές και δίκαιες. Βασιζόμαστε σε εσάς για να δημιουργήσετε έναν πράσινο Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και μια τράπεζα για το κλίμα, και να διασφαλίσετε ότι οι επενδύσεις θα γίνονται στα πλαίσια συμφωνίας του Παρισιού. Είναι ώρα να πούμε αντίο στα ορυκτά καύσιμα, να επιβάλουμε δίκαιη φορολογία και να πυροδοτήσουμε την πράσινη επανάσταση που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να κατατροπώσουμε τον ιό, τη γενναιοδωρία να εγγυηθούμε ότι καμία χώρα δε θα μείνει πίσω, αλλά και τη γνώση ώστε να θέσουμε τα θεμέλια για μια ανάκαμψη που θα βοηθήσει να αντιστρέψουμε την κλιματική κρίση.
ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Με ελπίδα για το μέλλον,

Luis, Alice, Pascal, Patricia, Bert και όλη η ομάδα του Avaaz


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τρισ. και όχι δισ. στο τραπέζι της ΕΕ για την ανάκαμψη (HuffPost)
https://www.huffingtonpost.gr/entry/tris-kai-ochi-dis-sto-trapezi-tes-ee-yia-ten-anakampse_gr_5ea265abc5b6d376358cddf3

Ε.Ε.: 200 υπογραφές για μια «ευρωπαϊκή πράσινη ανάκαμψη» (Ναυτεμπορική)
https://www.naftemporiki.gr/story/1589674/ee-200-upografes-gia-mia-europaiki-prasini-anakampsi-trapezi-tes-ee-yia-ten-anakampse_gr_5ea265abc5b6d376358cddf3

«Πράσινο συμβόλαιο», παρά τον κορονοϊό (Euronews)
https://gr.euronews.com/2020/04/21/prasino-symbolaio-para-ton-koronoio

Στα Αγγλικά:

Αυτοί που κατηγορούνται ως ρυπαντές, επωφελούνται από τον κορωνοϊό και κερδίζουν διάσωση δισεκατομμυρίων (The Guardian):
https://www.theguardian.com/environment/2020/apr/17/coronavirus-profiteers-condemned-as-polluters-gain-bailout-billions

Το σχέδιο ανάκαμψης του κορωνοϊού «πρέπει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή» (BBC):
https://www.bbc.com/news/science-environment-52418624

Τα δύο τρίτα των πολιτών ανά τον κόσμο συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι εξίσου σημαντική κρίση με αυτή του κορωνοϊού (Ipsos)
https://www.ipsos.com/en/two-thirds-citizens-around-world-agree-climate-change-serious-crisis-coronavirus

Μια Πραγματικά Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ
https://realgreendeal.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: