Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Αυτοδιοικητική συνάντηση ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & τού ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΑΤΤΙΚΗ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυτοδιοικητική συνάντηση με παρόν και μέλλον

Αυτοδιοικητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφερεια Αττικής μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» Νίκου Παπαδάκη, του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία» Γαβριήλ Αβραμίδη και του υπευθύνου αυτοδιοίκησης του Πρασίνου Κινήματος Κώστα Καψή, ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Η διασύνδεση των δυο αυτοδιοικητικών περιφερειακών παρατάξεων της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας και η συζήτηση για τα κοινά προβλήματα της αυτοδιοίκησης εντάσσεται στη συμμετοχή τους στο πρόσφατο κοινό κάλεσμα σε πολίτες, κινήσεις και κινήματα πολιτών, να υψωθεί ένα δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, υπογράφουν οχτώ πολιτικά και κοινωνικά στελέχη.

 Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε αυτό το δημοκρατικό, κοινωνικό και εθνικό προσκλητήριο ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.), Βάκης Τσιομπανίδης, οι δυο συμπρόεδροι του “Πράσινου Κινήματος”, Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο Νίκος Παπαδάκης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο Αθανάσιος Ακρίβος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, ο Άγγελος Νταβίας, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, ο Γαβριήλ Αβραμίδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ιωάννης Ζελίλωφ, στέλεχος των κοινωνικών οργανώσεων των ομογενών από την τέως Σοβιετική Ένωση.
Η κοινωνική προστασία των ανέργων, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η κοινωνική οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας και η εξωτερική πολιτική ανοιχτών οριζόντων είναι οι άξονες που σημειώνονται στην ανοιχτή επιστολή. Επιπλέον τονίζουν οι υπογράφοντες, πως δεν θα είναι αποδεκτή μια νεομνημονιακή πολιτική μείωσης μισθών και συντάξεων και επανάληψη της ανθρωπιστικής κρίσης που βίωσε ο ελληνικός λαός στα μνημονιακά χρόνια.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συμβολή στην προοπτική μιας άλλης διακυβέρνησης, με εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία για όλους του Έλληνες πολίτες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο άξονας συνεργασίας Αττικής – Μακεδονίας είναι πολύ σημαντικός. Επίσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ο οδικός χάρτης όπου θα μετουσιωθεί ουσιαστικά αυτή η συνεργασία των κομμάτων αλλά και των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που θα συμμετέχουν.

Ν. Παπαδάκης: “Η υλοποίηση των στόχων μας περνά μέσα από την αυτοδιοίκηση”
Για το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Παπαδάκης δήλωσε τα εξής: «Η οικολογική και ψηφιακή μεταστροφή της κοινωνίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση που στο Πράσινο Κίνημα θέλουμε να πετύχουμε περνά μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι η περιφερειακή μας παράταξη
ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ αναζητώντας ευρύτερες συμμαχίες συνομιλεί με μια σειρά αυτοδιοικητικών προς αυτή την κατεύθυνση. Έρχονται ευχάριστα νέα αφού συσπειρώνονται δυνάμεις που θα αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων»

Κ. Καψής: Υπάρχει κι άλλος δρόμος..Ο δρόμος τού ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του Πρασίνου Κινήματος Κώστας Καψής ανέφερε: “Η κοινωνία σήμερα με αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας, είναι πιο ανοιχτή και το ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, για την ποιότητα τής ζωής μας, μεγαλύτερα.
   Συμπορευόμενοι με τούς Ευρωπαίους Πράσινους, δεσμευόμαστε από τις αρχές τής πολιτικής οικολογίας, όπως η περιβαλλοντική ευθύνη, οι ατομικές ελευθερίες, η συμμετοχική δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, τα δικαιώματα των έμψυχων όντων…
Όλοι όσοι διακατέχονται από αυτά και άλλα ιδανικά στον τόπο μας, συσπειρωνόμαστε χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και παρωπίδες.Το μέλλον τής ανθρωπότητας εξαρτάται από τον άνθρωπο, από έναν υγιή πλανήτη. Η ισχύς εν τή ενώσει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: